avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi de tata

dupa divort copii nu mai tin legatura cu mine deloc am drept de vizita dar nu merg din cauza ca nu vor sa ma vada si sa vorbeasca cu mine avem autoritate parintesca in comun dar din lipsa de intelegere nu merg mai ales ca si-au schimbat domiciliul fara stirea mea ce drepturi as avea din moment ce stiu ca fata nu are inpliniti 14 ani si fregventeza baruri de noapte
Cel mai recent răspuns: ContSters269846 , utilizator 12:50, 3 Februarie 2013
Drept de vizita aveti, daca mama copiilor nu va lasa sa vi-l exercitati, puteti cere instatei sa va stabileasca un program de vizita.
Va puteti duce sa va luati fiica de aripa de prin baruri, puteti solicita sprijin si de la DGASPC
Sau puteti solicita reincredintarea lor spre crestere si educare dvs. motivand in instanta ca mama nu se ocupa indeajuns de copii, avand si dovezi in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator
Exercita autoritatea parinteasca in comun ambii parinti, asa ca treaba cu "ocupatul indeajuns de copii" apartine si tatalui.
De la intrarea in vigoare a noului cod, nu mai vb de incredintare respectiv, reincreditare minori unuia sau altuia, iar pt ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul din parinti, ar fi nevoie de motive intemeiate, temeinicia acestora fiind apreciata de instanta.
nu cred ca sunt sanse deoarece pensie alimentara platesc mult dar prezenta si drept de ceva nu am deoarece au declarat ca nu tin legatura cu ei si nu vor sa vina la mine cred ca influentati de mama sau cine stie ca nu comunic cu ei de 3 anii desi as vrea iar de mers sa o iau din baruri si din discoteci nu pot ca muncesc in strainatate iar de reincredintare tot nimc din cauza serviciului de peste hotare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia totala a minorilor Meli36 Meli36 Ce înseamna incredintarea minorilor in cestere si educatie? Asta nu însemna custodie totala? (vezi toată discuția)
Imi mai trebuie semnatura sa scot copii in vacanta din tara daca am custodia cu domiciliul la mine? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a doi copii, divortata iar Hot judecatoreasca prevede ca domiciliul copiilor stabil este la mine, deci eu sunt parintele ce are grija de ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa divort dansibianul dansibianul Cumnata mea a divortat acum 5 ani, pe cale amiabila. Instanta a hotarat incredintarea a cate un minor la fiecare parinte. La momentul acela nu a fost asistata ... (vezi toată discuția)