Buna ziua, va rog mult as dori un sfat in urmatoarea problema:
1. In anul 2009 am infiintat o trupa de ursitoare la botez, reusid sa realizez un adevarart show ce urma sa fie ravint de multi mai traziu, cuprinzand versuri, muzica, costumatie si coregrafie- pt acestea am dovezi video si foto , dar nu inregistrate ca si drep de autor.
2.In anul 2011 am infintat si o I.I. pt acest show- dar tot nu am inregistrat show-ul nicaieri, sincer din lipsa de informatie si naivitate
3. in anul 2012 o colega de trupa se decide sa plece si isi face o trupa IDENTICA ( am dovezi foto si video cu un show al ei) , identica insemnand coregrafie, versuri si costumatii astfel inact pe facebook cel putin toata lumea ne confunda.
As vrea sa stiu :
1. unde pot sa-mi inregistrez show-ul pt a avea drepturi de autor?
2. ce masuri pot lua impotriva acestei colege hoate avand in vedere ca pot demostra ca ideea este a mea, ma gandesc ca ajuta filmuletele dinainte sa vina ea in trupa,poate ca si proprietate intelectuala?
Ideile nu au drepturi de autor, ci doar scenariile (adica textele), eventual costumele (adica designul lor). Pentru aceasta, ele trebuie sa fi fost creatia dvs. originala, adica nu costum popular oltenesc sau maramuresean, ci costum care poarta clar amprenta unui designer, textele trebuie sa fi fost creatie proprie si nu culese din popor sau de pe internet. Pentru inregistrarile video ale trupei dvs. detineti drepturi de autor, luand in seama si ce ati aranjat cu cei care filmau (adica cui s-a stabilit de comun acord ca revin drepturile pentru filmari).
Daca firma are acelasi nume cu a dvs. (ceea ce nu prea vad cum ar fi posibil) puteti incerca ceva cu o plangere de concurenta neloiala.
va multumesc pt. raspusul promt! revin cu cateva lamuriri:
1. textul este 70 % creatie proprie, coregrafia este creatie proprie 100% si costumele sunt luate de la d-na Oana Rizea ce are un site pe internet.n
2. iregistrarile video sunt relizate 90 % cu echipamente personale.n
3. Firma este pe numele meu deoarece se numeste I.I ( Interprindere individividuala) Vlad G. Valentina.
Unde pot depune aceasta plangere? O pot actiona in judecata sau se paote rezolva cu un mediator?
si inca un amanunt, daca nu are firma,cum pot lua acest lucru ca un avantaj? Deoarece ea nu plateste impozit la stat , dar este remunerata pt fiecare show!va multumesc anticipat!
Plagiatul
ContSters60018
Buna ziua, doresc sa va cer sfatul intr-o problema.
daca o firma doreste sa adauge tuturor ofertelor tehnice si comerciale pe care le face catre diverse ... (vezi toată discuția)