avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSCRIERE IN C.I.M. PERIOADA DE PROBA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSCRIERE IN C.I.M. PERIOADA DE PROBA

In formularul C.I.M. esxista o rubrica privitoare la perioada de proba.
In cazul angajarii unei persoane ca menajera care este perioada maxima ce poate fi inscrisa la rubrica "Perioada de proba" ?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 08:12, 4 Februarie 2013
Pentru un contract pe durata nedeterminata :
Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

Pentru contract pe durata determinata
Art. 85. - Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a) 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b) 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c) 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba enache dorina enache dorina as dori sa stiu cate zile are perioada de proba legal (vezi toată discuția)
Perioada de proba handsu handsu In cazul angajarii cat este durata perioadei de proba ? Poate fi si mai multe luni ? (vezi toată discuția)
Perioada de proba CARLAN NELI CARLAN NELI Am o intrebare. S-a schimbat intre timp numarul de zile la "perioada de proba"din contractul individual de munca. Va multumesc. (vezi toată discuția)