avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Plan de mediu in santier de constructii - care este ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Plan de mediu in santier de constructii - care este reglementarea legala?

Buna ziua,
Care este reglementarea legala care prevede obligativitatea elaborarii si aplicarii unui plan de mediu in santiere de constructii?
Cel mai recent răspuns: Ionela Maxim , utilizator 21:29, 14 Februarie 2009
Etapele procedurale pentru plan mediu santier sunt prevăzute in H.G. nr.1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri si programe de mediu Alte referiri mai puteti gasi in: legislaţia naţională şi europeană aplicabile: REGULAMENTUL din 23 martie 2007 privind formarea specifică de coordonator în materie de securitate şi sănătate pe durata elaborării proiectului şi/sau a realizării lucrării pentru şantiere temporare ori mobile, Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, Hotărârea Guvernului nr. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru şantierele temporare sau mobile, Hotărârea Guvernului nr. 1.146/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă, de către lucrători a echipamentelor de muncă
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
Multumesc tare mult.
In ceea ce priveste planul de prevenire si protectie pe linie de sso, lucrurile sunt clare si stiute.
In ceea ce priveste mediu intrebarea este : cum ( in ce reglementare ) este specificata obligativitatea constructorului sa aiba si sa respecte un plan de prevenire si operare pe linie de mediu in cazul realizarii unui obiectiv simplu, fara impact semnificativ de mediu ( de ex; o locinta individuala,sau o cladire cu destinatie de birouri/comert cu produse nealimentare,etc? Conform art 1.2 al HG 1076 procedura se aplica planurilor/programelor care pot avea efecte semnificative asupra mediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonator în materie de securitate şi sănătate kzm kzm Bună seara. Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau ... (vezi toată discuția)
Sef de santier responsabil ssm in santier Akhenaton81 Akhenaton81 Sef de santier responsabil ssm in santier Este corecta dpdv legal acest aspect? stiu raspunsul ca NU, dar am intalnit situatia asta la o firma...multumesc (vezi toată discuția)
Actualizare plan propriu ssm campeanvio campeanvio un inspector SSM, (curs 80 ore), are dreptul sa actualizeze un plan propriu SSM al antreprenorului general? (vezi toată discuția)