avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil datornici asociatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil datornici asociatie

Buna ziua,

In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani.

S-a luat decizia inceperii demersurilor pentru executarea silita a imobilului.

Nu mai locuieste nimeni in garsoniera de ani buni, proprietari erau sot+sotie. Am aflat ca in vara acestui an sotul a decedat. Doamna locuiese in Bacau, dupa decesul sotului nu s-a facut succesiune.

Poate fi executat silit acest imobil?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:09, 7 Februarie 2013

Pentru inceput reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa inscrie privilegiul imobiliar
Ulterior asociatia de proprietari sa actioneze proprietarul in viata in actiune
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

2. Am vrea sa actionam in instanta... dar pe cine??? Defunctul+sotia, doar sotia?

Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

In primul rand ca nu poti sa actionezi in instanta defunctul! Chemi in judecata sotia si mostenitorii(daca exista). Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se va face acum iar daca debitorii nu vor sa accepte succesiunea, o va face asociatia in calitate de creditor.

Am uitat sa raspund concret la intrebare: Da, se poate executa acel imobil. Vorbiti cu un avocat (si aici trebuie sa aveti putina grija).
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Poate cineva sa ne lamureasca cu privire la pasii de urmat in aceasta situatie?

Pana acum s-a incercat recuperarea pe cale amiabila si s-a inscris privilegiul pentru datorie in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni al imobilului, la valoarea datoriei din octombrie 2012.

Multumesc.
Am scris mai sus "Chemi in judecata sotia si mostenitorii(daca exista). Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se va face acum iar daca debitorii nu vor sa accepte succesiunea, o va face asociatia in calitate de creditor."

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie de catre asociatie de proprietari vasilemb vasilemb Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata? Ce garantie avem ca si ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- 2 soti proprietari, unul decedat andreistan andreistan Buna ziua, Un imobil este [b]detinut de sot+sotie, sotia a decedat anul trecut[/b], nu s-a facut succesiunea. Suntem asociatie de proprietari, suntem ... (vezi toată discuția)
Cum se pot evacua niște persoane care ocupă abuziv un apartament cu proprietar decedat, a cărui succesiune nu s-a dezbătut? lidia01 lidia01 Buna ziua, cum se pot evacua familia care ocupa abuziv un apartament grevat de datorii mari la asociatie daca dupa defunctul proprietar nu s-a procedat la ... (vezi toată discuția)