avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se pot evacua niște persoane care ocupă abuziv ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se pot evacua niște persoane care ocupă abuziv un apartament cu proprietar decedat, a cărui succesiune nu s-a dezbătut?

Buna ziua,
cum se pot evacua familia care ocupa abuziv un apartament grevat de datorii mari la asociatie daca dupa defunctul proprietar nu s-a procedat la efectuarea succesiunii. Exista doar o calitate de mostenitor pentru alte persoane care nu au legatura cu ocupantii si pe care nu-i intereseaza aceasta mostenire.
Cum se pot recupera datoriile catre asociatie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:23, 2 Mai 2018
Asociatia se adreseaza unui executor judecatoresc si incepe procedura de executare silita a proprietarilor pentru datoriile inregistrate.
Nu exista proprietari. Nu s-a dezbatut succesiunea. Exista un certificat de calitate de mostenitori pentru alte persoane decat cele ocupante de apartament cu datorii, Persoane ce nu pot fi executate si nici nu le intereseaza sa dezbata succesiunea.
Nu se poate sa nu existe proprietari. Chiar si in acest caz succesiunea ar fi decalarata vacanta si ar deveni proprietar Primaria .
Desi nu s-a dezbatut succesiunea pentru acest imobil, cata vreme este certa calitatea de proprietar a defunctului si este stabilita calitatea mostenitorilor, acestia pot fi asimilati unor proprietari. Ei pot fi executati pentru datoriile mostenirii insa pot fi urmariti numai pentru bunurile pe care le mostenesc. Cata vreme exista certificatul de calitate de mostenitor, mostenirea a fost acceptata. Procedura de executare silita poate fi demarata.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
MihailZC, utilizator
Asociatia de proprietari sa aplice disp art 49,50 si 51 din L nr 230/2007
Mostenirea nu a fost acceptata, pentru ca altcineva se bucura in fapt de ea. Ocupantii nu au nicio legatura cu mostenirea si cei cu calitatea de mostenitor nu au nicio treaba cu imobilul. Executorul poate executa doar bunurile proprii ale celor cu calitatea de mostenitor. As merge pe pe prima varianta sugerata de dvs. Statul(Primaria). Asa voi face, voi declara succesiune vacanta indreptandu-ma impotriva Primariei.Pot evacua ocupantii daca nu sunt legitimi?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil- 2 soti proprietari, unul decedat andreistan andreistan Buna ziua, Un imobil este [b]detinut de sot+sotie, sotia a decedat anul trecut[/b], nu s-a facut succesiunea. Suntem asociatie de proprietari, suntem ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie purpleT purpleT Buna ziua. Am rugamintea daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: - se poate scoate la licitatie un apartament de catre asociatia de ... (vezi toată discuția)
Girant la banca pentru o persoana care a decedat ulterior Ing3ras Ing3ras Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema : Am girant la banca pentru o linie de credit cu un imobil, cel care avea credit a ... (vezi toată discuția)