avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neconcordante intre dispozitiv si considerentele unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neconcordante intre dispozitiv si considerentele unei hotarari

Buna seara! in situatia in care considerentele unei hotarari sunt contradictorii cu dispozitul aceleeasi hotarari, ce procedeu juridic am la dispozitie pentru a cere indreptarea acestei erori? Deasemeni, exista neconcordante intre seriile actelor depuse la dosar si cele trecute in motivarea instantei. Sper ca ma puteti ajuta, orice sfat este bine venit. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: d.eloredana , utilizator 15:12, 6 Februarie 2013
Nu ma joc de-a procedura civila.
Calea de atac nu am intentat-o eu, ci paratul, cererea sa neavand legatura cu eroarea materiala, pe care, recitind dosarul iar si iar, singura, pentru ca am ales sa nu apelez la un avocat, am observat-o. Am inteles ca totul in drept "depinde", voiam sa stiu care este procedura si daca in practica este mai simplu "drumul" decat cel prezentat in cod.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala Dani12 Dani12 Buna ziua Se considera eroare materială daca instanta spune in decizie: - pârâtul plătește reclamantei suma de x lei Si dupa revine si spune Sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major LUMI1971 LUMI1971 Fiica mea devenind majora, si-a actionat tatal pentru plata pensiei alimentare.Ieri am primit Hotararea cu plata pensiei pana la definitivarea studiilor,cu ... (vezi toată discuția)