un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate temporara invaliditate banca nu vrea sami elibereze formularele pt a cere ca asiguratorul sami plateasca drepturile care leas avea in urma asigurari ce este de facut? plingere catre o instanta? protectia consumatorului? comisia de supraveghere a asigurarilor nu poate face mare lucru intrucit asigurarea este facultativa
multumesc raspuns scurt si la obiect casa e a nevesti datoria nu este comuna cred este un credit cu buletinu nu este girat cu nimic soluti caut de 3-4 luni cum vrea banca nu vreau eu ,nu am alta sursa de venit decit pensia acea de 460(dupa indexarea de 4%)iar cit priveste angajata am hirti ca iam predat anumite documente pt a le inainta asiguratorului iar contractul actual este semnat de dinsa ca reprezentant al banci si al asiguratorului cind am semnat contractul dinsa cunostea situatia daca nu recunoaste dovedesc cu acte iar daca voi fi nevoit sa platesc acei 28,33 probabil nusi vor recupera datoria de la mine niciodata 100 de luni impartit la 12 vreo 9 ani dau coltu pina atunci nam cum sa ajung 61 de ani findca situatia mea se inrautateste de la o zi la alta . as fi vruit sa stiu daca ma pot adresa eu instantei pentru a semnala neregulile din contracte ,nerespectarea clauzelor anterioare ultimului contract din cite inteleg eu nu am aceasta posibilitate oferita de lege sau de continutul copntractului in sine eu trebuie sa accept doar conditi si propuneri ale banci sau ale executorului. de ce insist pe faptul ca sa incep eu demersurile findca trebuie sami rezolv anumite aspecte ale vieti mele atit cit ma mai tine cel de sus. As avea o rugaminte acum am primit un email cu un atasament care imi confirma faptul ca inainte de refinantare am avut incapacitate temporara doar ca nu il pot publica pe forum din anumite motive daca se poate in alta modalitate ca de ex pe privat nu doresc nimic altceva decit sa fiu indrumat ce sa fac ce sa accept si cam atit de mentionat ca pina in prezent nu am fost in posesia unor documente in care sa se specifice incapacitatea .
Puteti sa va adresati instantei , dar trebuie sa stiti pe care din institutii chemati in judecata- banca sau societatea de asigurari sau pe ambele, ce cereti exact fiecareia, cu cat timbrati cererea etc.
Puteti cere la aceeasi instanta ajutor public judiciar pentru asistenta din partea unui avocat.
OUG 51/2008 cum a fost modificata de legea 251/2011, v-ar da dreptul.
Ati putea sa faceti cerere la barou in localitatea in care sunteti, poate primiti o consultatie gratuita din partea unui avocat.
Cererea de acordare a asistentei judiciare trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente:
obiectul si natura procesului pentru care se solicita asistenta;
identitatea solicitantului;
domiciliul solicitantului;
starea materiala a solicitantului.
La cerere se vor atasa dovezi scrise ale veniturilor solicitantului si despre obligatiile de plata pe care le are fata de alte persoane.
inca o data multumesc nici macar nu am cuvinte foarte repede si scurt ,deocamdata multumesc pt atit as mai avea o rugaminte .Constitue proba la dosar posta electronica? am anumite demersuri sitrimiteri de acte prin emailiri trimise si salvate incepind dinaintea ultimului contract miam luat anumite masuri sincer asteptinduma sa ajung in situatia de acum nume, documente, persoane de contact din banca si asigurator . Instintari din partea banci si asiguratorului acte scanate nu xeroxuri fac aceste precizari intrucit majoritatea aprobarilor si dezaprobarilor sau facut si prin posta electronica nu numai prin acte predate personal Dinsi au solicitat pina si adeverinta de salar prin email il am salvat pe sticuri de memorie si dublate prin xerox. Cit priveste intelegerea amiabila intre mine si banca asa cum au propuso dinsi as fi de acord daca dinsi ar recunoaste nerespectarea clauzelor anterioare contractului ultim daca ar ramine suma dinaintea refinantari si cu penalizari si dobinzi majorate leas accepta numai ca dinsi nu recunosc acest lucru ,probabil eu il voi dovedi dar am nevoie de instanta sau medierea aceea mult mediatizata si niciodata nu am fost rauvoit la plata sumei anterioare ,cit priveste pe cine voi chema (daca voi chema)in instanta AMBELE findca ambi au cunoscut situatia anterioara invaliditati numai ca ambi nu au respectat crezind ca nu pot dovedi invaliditatea Sint constient ca am o datorie niste bani de care mam folosit cindva iam luat imprumut nu miau cerut girant si in lipsa girantului trebuia sa inchei acele asigurari nu am facut asigurarile cele mai ieftine ci pe cele care credeam ca ma pot ajuta ulterior invaliditate ,incapacitate si nu somajul nu mia fost teama niciodata de somaj atita timp cit aveam o meserie acum no mai am exact din cauza accidentului si aveam asigrare pt situatia ivita ulterior
acest ajutor public in instanta trebuie formulat pe o anexa anume? sau pur si simplu descriu situatia in care ma aflu atasind documente ?pt a cere o consultanta unui avocat trebuie sa cer in scris baroului? daca formulez o plingere catre instanta prin formularea mea cu descrieea situatiei trebuie sa trimbrez instintarea respectiva nu cunosc demersurile iar posibil daca merg la barou sa caut un avocat sa mi se ceara un onororiu ?
Va puteti folosi de orice proba, veti cere incuviintarea probei cu inscrisuri si veti atasa tot ce credeti ca va ajuta. Ramane de vazut ce se va accepta si ce nu.
Pana sa va adresati instantei ar trebui sa vb cu un avocat sa-i aratati actele pt ca s-ar putea sa nu aveti dreptate si deci nici castig de cauza in instanta , asta ar duce la alte datorii.
Ca ex, socot ca ati facut o greseala anuntand asiguratorul abia in august cand accidentul s-a produs in martie 2011.
Credite
comerciantu
am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)