avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... injumatatire pedepsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

injumatatire pedepsa

daca incadrarea este asta art. 329 alin. 1 şi 2, teza finală Cod penal, raportat la art. 65 alin. 1 şi 2 si În baza art. 12 alin. 1, raportat la art. 2 pct. 2 lit. c din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 3201 Cod procedură penală, acuma este in apel putem aplica legea 678/2002 art 19? se aplica numai cind persoana din denunt este arestata sau e suficient formarea dosarului?va rog e urgent
Cel mai recent răspuns: gemi , utilizator 23:33, 17 Februarie 2013
scuzati e legea 682/2002 art 19
Daca va referiti la reducerea cu jumatate a pedepsei ca urmare a denuntari altor persoane implicate in savarsirea faptei, trebuie in timpul urmaririi penale sa faceti acest lucru, pentru a se incadra fapta in acest articol. Daca deja ati fost condamnat in prima instanta, e putin probabil ca acest articol sa se mai poate retine in favoarea dvs. De putut il puteti invoca, insa depinde de atituidinea instantei daca il va retine sau nu.
dar legea e clara uitativa sila o sentinta [ link extern ]

Potrivit art. 19 din lege :
,,Persoana care are calitatea de martor, in sensul art. 2 lit. a) pct. 1 si 2, si care a comis o infractiune grava, iar inaintea sau in timpul urmaririi penale ori al judecatii denunta sau faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit astfel de infractiuni beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege. "

Instantele interpreteaza ca numai daca persoana a fost trimisa in judecata si condamnata se aplica aceasta reducere de pedeapsa.
In speta expusa de dvs. nu rezulta clar acest aspect de fapt sau nu am remarcat eu acest lucru.

Daca sunt intrunite conditiile prevazute de art. 19 din lege pedeapsa se va reduce.
De regula asa se intampla.

Cat priveste faptul ca denuntul s-a facut pana la judecarea apelului in speta dvs. nu ar constitui o problema daca se respecta dispozitiile prevazute de art. 19 din lege.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
pai persoana la care faceti referire este martor in alt dosar unde a denuntat pe altii ?
daca da atunci sunt sanse daca nu .......nu.

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei aleale88 aleale88 proxenetismul (art. 329 C.p.) LEGEA 678/2001, ART.12 Stadiu procesual: Apel ,03.07.2013 Ora estimata: 09:00 Complet: Apel ( vară ) Tip solutie: Amână ... (vezi toată discuția)
Art.320 ind.1 c.proc.pen.-pot sa revin asupra recunoasterii vinovatiei in apel? gemi gemi in instanta de fond sa mers pe art 320 ind 1 dar sa primit pedepsa max acum suntem la faxa de apel mai pot renunta as vrea neaparat sa se judece dosarul ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala ROMANIAlibera ROMANIAlibera BUNA AS DORI SA STIU INTRO SENTINTA PENALA JUDECATORUL TRE SA MOTIVEZE TOATE CERERILE DEPUSE DE AVOCAT?INDIFERENT CA ADMITE SAU RESPINGE CEREREA?TRE SA ... (vezi toată discuția)