avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SENTINTA PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SENTINTA PENALA

BUNA AS DORI SA STIU INTRO SENTINTA PENALA JUDECATORUL TRE SA MOTIVEZE TOATE CERERILE DEPUSE DE AVOCAT?INDIFERENT CA ADMITE SAU RESPINGE CEREREA?TRE SA LAMUREASCA CA PT CE ADMITE SAU RESPINGE?E POSIBIL SA NICI NU FACA REFERIRE LA UNELE CERERI NICI CA RESPINS NICI CA ADMIS.MA PUTETI LAMURI VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:49, 23 Ianuarie 2011
Daca aceste cereri facute de avocat sunt in forma scrisa si depuse la dosarul cauzei ,instanta de judecata este obligata sa se pronunte pe admiterea cererilor sau pe respingerea lor,motivat.
Lipsa acestor admiteri sau respingeri ,fara motivare,constituie motiv de apel sau recurs impotriva acestei sentinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Instanta trebuie sa se pronunte pe orice cerere formulata de catre parti si sa motiveze admiterea sau respingerea cererilor.

Va multumesc!
Desi nu trebuie s-o faca neaparat in sentinta... Despre ce cereri este vorba?

Daca au efect asupra solutionarii cauzei, o astfel de situatie este motiv de casare in recurs

Art. 385^9 - Cazurile in care se poate face recurs
Hotararile sunt supuse casarii in urmatoarele cazuri:
...
9. hotararea nu cuprinde motivele pe care se intemeiaza solutia ori motivarea solutiei contrazice dispozitivul hotararii sau acesta nu se intelege;
10. instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte retinute in sarcina inculpatului prin actul de sesizare sau cu privire la unele probe administrate ori asupra unor cereri esentiale pentru parti, de natura sa garanteze drepturile lor si sa influenteze solutia procesului;


Adaugire: Da, este motiv de casare
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
AVEM O CERRE DEPUSA IN DOSAR DE APLICAREA Art. 19. - Persoana care are calitatea de martor, in sensul art. 2 lit. a) pct. 1 si 2, si care a comis o infractiune grava, iar inaintea sau in timpul urmaririi penale ori al judecatii denunta sau faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit astfel de infractiuni beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de leg.IN SENTINTA PRIMITA NU SE FACE REFERIRE LA RESPINGEREA SAU ADMITEREA CERERI NICI NU FACE REFERIRE CA ESTE DEPUSA CEREREA!CUM SE POATE?

Dupa cum bine au aratat colegii, puteti face recurs, in termen de 10 zile de la pronuntarea sentintei, iar printre motivele de recurs invocati si faptul ca judecatorul nu a rezolvat aceasta cerere a dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Conditii aplicare art 16 legea 143/2000 aceeasi_v aceeasi_v O cunostinta de-a mea este in arest preventiv, cercetata pentru consum si trafic de droguri de mare risc. La momentul arestului a avut un avocat din oficiu, ... (vezi toată discuția)
Injumatatire pedepsa gemi gemi daca incadrarea este asta art. 329 alin. 1 şi 2, teza finală Cod penal, raportat la art. 65 alin. 1 şi 2 si În baza art. 12 alin. 1, raportat la art. 2 ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)