avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului , am inteles ca sa modificat legea si acum angajatorul nu mai este obligat sa te primeasca la serviciu
Inainte era obligat sa te primeasca si sa te tina 6 luni
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 5 Februarie 2013
Legea nu s-a modificat!
Legea nu prevede expres obligatia angajatorului de a va reprimi inapoi la locul de munca dupa revenirea din CCC .. aceasta se deduce dintr-un principiu de drept ...

art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Interdictia concedierii pe durata CCC si pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC este prevazuta in art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010, si anume:

Art. 25
....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc Cryss31 Cryss31 Bună ziua am și eu o mica nelămurire în legătură cu terminarea CCC .Peste putin timp va trebui sa reîncep serviciul dar din ce am auzit la mine la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la job dupa ccc b_anamaria b_anamaria In ian. 2013 trebuie sa ma reintorc la locul de munca, as dori sa stiu daca, dupa noul cod, societatea mai este obligata sa ma primeasca, sa ma pastreze o ... (vezi toată discuția)