avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE FARA RESPECTAREA PREAVIZULUI.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE FARA RESPECTAREA PREAVIZULUI.

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ordinele ce le primesc).
Pot demisiona si in acelasi timp pot cere efectuarea concediului de odihna pentru anul in curs in perioada de preaviz? Poate fi obligat angajatorul sa imi acorde acest concediu (daca nu a fost deja acordat)?
Va rog sa-mi raspundeti foarte detaliat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 6 Februarie 2013
@ marcucarolina
De unde ati dedus dvs ca din modul de incetare a c.i.m. se presupune ce fel de salariat este acea persoana? .. astfel de afiirmatii au vreo sustinere legala sau macar logica?

@ Mircic
art.248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
(2) In cazul in care, prin statute profesionale aprobate prin lege speciala, se stabileste un alt regim sanctionator, va fi aplicat acesta.
...

Cea mai grava sanctiune care vi se poate aplica este desfacerea disciplinara a c.i.m. ....
In cazul desfacerii Contractului de Munca pe cale disciplinara ce pierd?
Intr-o tara in care nu se mai respecta nimic,vreau sa stiu ce mi se poate intimpla mie daca mi se aplica aceasta sanctiune ca o consecinta a nerespectarii preavizului.Nu mai am dreptul sa mai lucrez in Romania,nu mai este valabila vechimea in munca de pina acum?

In cazul desfacerii Contractului de Munca pe cale disciplinara ce pierd?
Intr-o tara in care nu se mai respecta nimic,vreau sa stiu ce mi se poate intimpla mie daca mi se aplica aceasta sanctiune ca o consecinta a nerespectarii preavizului.Nu mai am dreptul sa mai lucrez in Romania,nu mai este valabila vechimea in munca de pina acum?Sau nu mai este valabila vechimea in munca inregistrata la Societatea care mi-a desfacut disciplinar Contractul de Munca?Deci,ceva imi scapa si nu stiu ce.Cartea de munca o am acasa.Dupa aceasta desfacere disciplinara a CONTR. DE MUNCA,in cazul unei noi reangajari este mai greu sa ma reangajez? Sunt necesare alte formalitati in plus sau este o procedura mai dificila? Ce variante sunt?....Si unde este sau va fi dificultatea. Pentru faptul ca nu am fost indisciplinat pina acum,nu inteleg ce consecinte poate avea pentru mine desfacerea disciplinara a Contractului de Munca.Poate ca nu am sa demisionez dar vreau sa ma pun in tema cu tot ceea ce urmeaza sa mi se intimple.

Nu pierdeti decat dreptul la somaj ...
Nici vorba de asa ceva. Singurul impediment ca sa spun asa ar fi mentalitatea noului angajator vis-a-vis de temeiul de drept al incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Demisie pe perioada cercetarii disciplinare? CarmennB CarmennB Buna seara, Unui angajat i se comunica o convocare pentru cercetare disciplinara pentru data de 15 ianuarie, avand ca motive nerespectarea programului de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz crucita crucita Buna ziua, Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul ... (vezi toată discuția)