avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,

Unul din vecinii mei a garantat un credit de imprumut pentru o alta persoana fizica cu propriul lui apartament. Pentru ca respectiva persoana nu si-a platit datoriile, vecinul a primit o somatia de incuvintare a executarii silite.

Pentru ca stau in chirie intr-un alt apartament din acelasi bloc as fi interesat de achizitia acelui apartament. Probabil ca banca il va scoate la licitatie, intr-un anumit moment dar mai mult de atat nu stiu nimic.

Ati putea sa-mi dati ceva sfaturi/informatii/idei/linkuri despre cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc mult ptr timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 11:58, 6 Februarie 2013
Este necesar sa desfasurati demersuri pentru a intra in posesia informatiei care bej local se ocupa de executarea silita
Cand aflati bej responsabil in executare ,solicitati acestuia informatiile necesare pentru a putea participa la licitatia apartamentului
La acest moment trebuie sa stiti daca vecinul dvs va plati creanta respectiva, in caz afirmativ acesta are la indemana o actiune in regres impotriva debitorului ( persoana care a facut imprumutul ), in caz contrar, aflati care este executorul ce a initiat procedura de executare prin emiterea somatiei, dupa care participati la licitatie, in cazul in care este convenabila achizitia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii spatii comune slviu slviu Regia autonoma municipala (asa se numeste ea; nu stiu de ce) se ocupa cu cu furnizarea energiei termice la blocuri.Eu sunt deconectatat din 2011,si am centrala ... (vezi toată discuția)
Imprumutant alexxanddru alexxanddru am o intrebare foarte importanta pentru mine am imprumutat pe o persoana particulare cu niste bani cu o suma mai mare bani iam dat la notariat pe contract de ... (vezi toată discuția)
Evaluator executare silita daniel004 daniel004 Buna ziua, In legatura cu un apartament aflat sub procedura de executare silita am urmatoarele intrebari: 1) cum se face evaluarea apartamentui? 2) cum se ... (vezi toată discuția)