avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in baza articolului 61 litera D, legea 53 . ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in baza articolului 61 litera D, legea 53 . 2003

Buna ziua,

Am o cunostinta care a primit in data de 04.02.2013 Instiintare scrisa de incetare a contractului de munca din care reiese ca s-a incheiat din 31.01.2013 ( desi angajata nu a fost anuntata din timp ) .

In cadrul instiintarii este mentionat motivul concedierii, acesta fiind litera D din articolul mai sus mentionat.

Va rog sa imi spuneti ce inseamna mai exact fraza aceasta : d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Cum pot ei demonstra ca nu corespunde profesional?

Mentionez de asemenea ca aceasta persoana a fost angajata pe perioada nedeterminata in data de 28.11.2012 ca agent de vanzari intr-o farmacie naturista si a urmat cursurile impuse de acestia . Au angajat-o nesolicantandu-i-se studii in domeniu.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 6 Februarie 2013
Da , a primit-o. Decizia este practic acea instiintare de care va spuneam mai sus, a primit-o in data de 04.02.2013 .

In decizie, la ultimul articol, Art.3 este mentionat urmatorul amanunt : " Impotriva prezentei decizii de incetare a contractului de munca susnumitul se poate adresa cu contestatie la Tribunalul Bucuresti in termen de 30 zile de la comunicare ".

Nu inteleg de ce este mentionat Tribunalul Bucuresti, avand in vedere ca locul de munca este in Brasov, domiciliul persoanei este in Brasov, iar sediul firmei este cu totul in alta parte decat Bucuresti.

Sa inteleg ca in aceasta situatie daca merge in instanta nu trebuie sa plateasca nimic?

Se va ataca decizia respectiva la Tribunalul Brasov .. nu se platesc taxe judiciare pentru actiunea in instanta

art.270 C.mun.: Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

Din data de 04.02.2012 incepe sa curga termenul de contestatie ...insa termenul este de 45 de zile si nu de 30 de zile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prares prares Cum se procedează la concediere în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă?... Si care sunt efectele? (vezi toată discuția)
Concediere CiprianeIoniță CiprianeIoniță Bună seara, Ma interesează cum pot concedia un angajat care nu da randament în ceea ce privește producția, dar în temeiul legii?Menționez ca i-am făcut ... (vezi toată discuția)
Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)