avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit amenda rovinieta la CEC si imi apare ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit amenda rovinieta la CEC si imi apare ca neplatita deoarece nu am platit-o la Trezorerie!!!!

Sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta. Soacra mea mi-a platit in 2011 o amenda pt lipsa rovinietei( eu eram plecat in provincie) si a platit-o la CEC. Apoi am trimis-o catre CESTRIN, platita in termenul de 48 ore, jumatate din 250 lei, pana aici totul in regula. Acum imi spune contabila (auto era pe leasing pe firma) ca apare la Circa Financiara un debit restant de 250 lei aferent procesului verbal cu pricina. Socrul meu a intrebat la Circa Financiara, la "Executare silita" si i s-a spus ca amenda a fost platita gresit, ca nu a fost platita la Trezorerie. NU-MI VINE SA CRED!!! Ca solutie au zis ca "pe ei nu-i intereseaza, ca trebuie sa platesc debitul restant (adica sa mai platesc odata amenda la pretul intreg!!! nu redusa la jumatate cum am platit-o initial) si sa fac nu stiu unde cerere sa recuperez (in vreo 2-3 ani) banii deja platiti!!! Domnilor chiar nu mai este dreptate in tara asta? Si daca mai este, ma ajuta si pe mine cineva? Daca a fost platita gresit de ce nu m-a contactat CESTRIN-ul sa-mi spuna asta, ca doar ii trimisesem copia dupa chitanta platita (de fapt originalul - am dovada cum am trimis-o recomandat prin posta!) ? Ce solutii am in situatia aceasta? Va multumesc anticipat pt atentie.
Cel mai recent răspuns: alexa_a , utilizator 15:36, 17 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Acelasi lucru l-am patit si eu astazi. Doar ca eu am platit in 2012 amenda si mi-a venit acum de la ANAF. Astazi am fost la ei si mi-au spus ca nu au ce face trebuie sa platesc amenda intreaga 500 lei.
Am depus cerere de recuperare la Primarie sa imi recuperez banii si au spus ca in termen de 30 zile.
Nu m-i se pare corect ca dupa 4 ani din greseala unora sa platesc eu. nu e ca si cum eu am ales in ce cont sa platesc.
Exista totusi o portita?
Multumesc anticipat de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie ares ares In septembrie 2007 am primit o amenda de circulatie in valoare de 68 lei.... am platit la CEC jumate din amenda (34 lei) incadrandu-ma in acel termen de 24/48 ... (vezi toată discuția)
Amenda platita de 2 ori iulian_i iulian_i Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri. Acum 2 luni am luat o amenda conducand un autoturism aflat pe leasing. A doua zi am platit regulamentar ... (vezi toată discuția)
Plangere rovinieta admisa in parte - ce obligatii mai am? adi_lazar adi_lazar Mi s-a admis in parte plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de lipsa a rovinietei. Imi traduce cineva solutia de pe portal.just.ro, va rog ... (vezi toată discuția)