avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala

O firma de transporturi a fost amendata cu 4000 ron in baza HG 69/2012 pentru neinregistrarea soferului in baza de date a ISCTR...Procesul verbal a fost contestat, argumentandu-se ca nu s-a respectat principiul proportionalitatii sanctiunii cu gravitatea faptei si ca potrivit OG 2/2001 instanta poate modifica sanctiunea in avertisment (fiind la prima abatere de acest gen si pt ca firma s-a conformat in mai putin de o zi prevederilor legale, inregistrand soferul in baza de date cu pricina). Plangerea a fost respinsa de instanta de fond. Inteleg ca din 2012 se poate face recurs si in cazul unui astfel de litigiu. Ce motive s-ar putea invoca in recurs?
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 11:30, 7 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Nu inteleg de ce au respins motivele acestea, cu atat mai mult cu cat ISCTR s-a prevalat doar de argumentul ca ''actul normativ nu permite aprecierea gradului de pericol social al faptei''....dar oare nu instanta ar trebui sa aprecieze in aceasta situatie gradul de pericol social....?
~ Conținut șters la cerere ~
Exact asta am precizat in actiune...Plus ca si HG 69/2012 incadreaza fapta la abateri minore....Si poftim....RESPINGE PLANGEREA....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs nitmar nitmar Hotararea instantei de fond la o plangere contraventionala a fost\" instanţa de fond a avut în vedere “dispoziţiile art. 21 alin 3 din OG nr. 2/2001, ... (vezi toată discuția)
Am primit doua citatii pentru 2 judecatorii desi eu am depus doar o singura plangere ! dobremod dobremod Buna ziua, am contestat o amenda data de ITM ca nu am depus revisal-ul la timp in care am cerut inlocuirea amenzii cu un avertisment. Instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Neurmarire penala pentru lovire si alte violente(art.180,al.2 cp) taticu100 taticu100 Intr-un dosar de cercetare penala,pt.art.180,al.2 CP(lovire si alte violente) politia propune NUP , pentru lipsa de pericol social al faptei - desi in dosar a ... (vezi toată discuția)