in urma unui control de fond efectuat de Finante a fost creat suplimentar un impozit pe profit si TVA de plata pt marfa constata in plus la inv.din 2007 mentionez ca pv.de control a fost efectuat in martie 2008.Am inreg.in contab.sumele constituite suplimentar dar nu am descarcat gestiunea ?ma poate ajuta cineva ?eu consider ca treb.sa lucrez cu ct.117 pt descarcare gestiune dar adica :117=371 ?dar nu e normal sa am si un venit?ce form.treb.sa fac ca sa inchid si ct 117? Multumes mult
De unde rezulta aceasta marfa in plus?Daca sunt marfuri in plus, normal sunt venituri.De ce sa descarcati gestiunea?numai daca se vand sau sunt degradate.Poate dati mai multe detalii.
Chestiunea cu descarcarea gestiunii... e incorecta. Din cate inteleg, in urma inventarierii (controlului?), a-ti avut plus de gestiune.Acest plus se inregistreaza pe venituri in termen de 3 zile de la data constatarii plusului in conformitate cu art. 53 alin 1 din Ordinul nr. 1.753/22.11.2004 pentru. aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii ...
Inregistrarea contabila e sugerata chiar de functiunea contului de marfuri 371 Contul 371 Marfuri
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta existentei si miscarii stocurilor de marfuri.
Contul 371 "Marfuri" este un cont de activ.
In debitul contului 371 "Marfuri" se inregistreaza:
- valoarea la pret de inregistrare a marfurilor constatate plus la inventar si a celor primite cu titlu gratuit (607, 758);