avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

buna ziua!am si eu o rugaminte la dumneavoastra,daca puteti sa ma ajutai si pe mine cu o informatie in legatura despre mama mea care a implinit varsta de 60 de ani in luna ianuarie a acestui an,si vreau sa-mi spuneti daca mama mea se incadreaza la pensie definitiva deoarece tatal meu a decedat ,avand o pensie de boala deoarece avea varsta de 58 de ani ,motivul decesului fiind stop cardio respirator,,.mama mea are carte de munca dar vechime nu are decat 1an si 8 luni, vas ruga tare mult sa-mi spuneti daca se incadreaza la pensia de drept sau la pensie de urmas pe o perioada de 6 luni.?va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:45, 11 Februarie 2013
buna ziua !vin la d-voastra cu o alta intrebare ,cu gandul ca ma informati in legatura cu succesiunea .tata a decedat ,suntem 6 frati ,unul dintre frati a renuntat la mostenire printr-o declaratie notariala precum nu are pretentii la nimica,iar ceilati cinci vrem sa trecem un apartament de al mamei si al tatalui pe numele unui nepot..iar masina tatalui pe numele fratelui meu.ce demersuri trebuie sa facem si unde ,,,si ca idee care ar fi costul si actele necesare?va multumesc!
Aceasta ultima intrebare o postati pe sectiunea "Drept civil... ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se acorda pensia de urmas???? gheorghes gheorghes Mama mea are in prezent o pensie de 700 lei,pensie limita de varsta,iar tatal meu a decedat in anul 1996 fiind si el pensionar la aceea vreme. Se ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor p_cris02 p_cris02 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns : tatal meu a iesit la pensie de drept din minerit: acum ca a decedat .mama mea care are 55 de ani poate ... (vezi toată discuția)