Am identificat institutia care detine cartea tehnica a imobilului (dupa multe cautari) si aflu, discutand la telefon cu functionara responsabila, ca ma va costa sa intru in posesie.
Avand in vedere prevederile legii 230/2007, este corect sa se pretinda eliberarea acesteia contra cost? (4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.
Cum combat asemenea grozavie? Pot reclama undeva incalcarea legii in cazul in care chiar nu vom primi cartea tehnica decat daca vom plati.
Multumesc pentru lamuriri
L.C.
Eu am gasit cartea la fostul ICRAL (TITAN AL SA acum), care au un spatiu la parterul condominiului, iar cautarea in arhiva a durat cam 6 luni si a costat 500 lei, incercati si cu "legea", dar prevad raspunsul: "Nu o gasim, incercati la DGDAL!!".
Iar la DGDAL costa cat costa......
Va multumesc pentru informatiile detaliate. Observ ca nu ati opus rezistenta la cererea banilor din partea acestor "mamuti" pentru obligatia legala de a preda aceste carti tehnice, sa inteleg ca nu sunt solutii sa obtinem respectarea legii?:hm:
@thran
:) Chiar cu TITAN am si eu treaba, mi-au spus sa sun luni sa vedem ce se rezolva. Dupa experientele pe aceasta tema ma astept la razboaie dure dar orice "naş" isi are "naşul", nu vreau sa fiu eu "naşa" dar daca trebuie, devine obligatie :innocent:
Va multumesc pentru urari, voi reveni cu detalii.
Week-end placut!
L.C.
Cu fostele ICRAL-uri nu cred ca sunt sanse. La sectorul 6 , cel putin, unde locuiesc, nu mai e nimic de gasit... Nu am depus armele, in ceea ce priveste CT gratuit, Eu cel putin , pana sa ajung la preturile de care am pomenit, am facut tot felul de incursiuni.Mai sunt si geamuri , daca usa este inchisa ! :hammer:
:yes: Sa va gasiti "fericirea cea de toate zilele" !
Fericirea se numeste "nu e la noi":confused:.
Acesta este raspunsul telefonic al functionarei de la Titan; am cerut si astept raspuns in scris si caut partener de razboi. Din data de 5 pana pe 11 februarie au cautat frenetic :giggle:in arhiva si au constatat ca nu detin cartea tehnica si ma indruma catre Proiect Bucuresti dar ei nu stiu ca inainte de a le scrie lor, am fost pe la toate institutiile posibile ce ar fi putut detine cartea tehnica...Titan era ultima din lista asa ca, nu-mi ramane decat sa ma adresez la Primaria sectorului/generala...
L.C.