avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune cu valoare timbrata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune cu valoare timbrata

Buna ziua
Cine ma poate ajuta ?
Cand mi se cere sa precizez valoarea imobilului si sa timbrez actiunea la valoarea precizata,in instanta, vreau sa stiu cat la suta din valore reprezinta taxa de timbru.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters74363 , utilizator 13:45, 10 Martie 2010
Depinde de valoarea imobilului. Raspunsul exact il gasiti in Lege nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru - actualizata.
Sau precizati care este valoarea imobilului si va vom preciza care este taxa judiciara de timbru pe care trebuie sa o achitati.
Valoarea actuala nu stiu, inca nu am scos certificatul , insa in 2005 acestea erau,11416.09 respectiv 12049.06
Taxa va fi calculata la valoarea actuala.....asa ca mai bine scoateti certificatul si apoi o sa primiti un raspuns exact.
MULTUMESC

Inca o intrebare
Ce prevede legea 18/1991-Art.36 alin.6, am citit si recitit legea insa asa ceva nu gasesc.nu gasesc alin6.
Este posibil ca acel aliniat sa fie abrogat. Am sa verific...si va anunt.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru adrianfelician adrianfelician In urma unei sentinte judecatoresti de iesire din indiviziune ,am obtinut plata unei sulte cu a carei valoare ,partea adversa nu afost de acord si a introdus ... (vezi toată discuția)
Cand/cât trebuie sa depun taxa judiciara de timbru? Popescu2012 Popescu2012 Care este termen limita pentru depunerea taxei de timbru judiciar sub sancțiunea anularii cererii datorită netimbrarii acesteia? 1. Taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Stabilirea ºi calculul taxei judiciare de timbru cupidon20 cupidon20 reclamantul a precizat valoarea investitiilor efectuate la imobilul in litigiu facute de el in valoare de 6.000 lei, la expertiza in constructii valoarea ... (vezi toată discuția)