Ba are, pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat.
Am avut o functie publica temporar vacanta pe care nu am putut-o ocupa datorita vechimii in specialitate necesara, iar un salariat incadrat cu contract individual de munca ar fi dorit sa isi suspende raportul de munca si sa participe la concurs (salariul era mai mare) si apoi sa ocupe temporar acea functie publica urmand ca la revenirea titularului sa isi inceteze suspendarea de pe functia contractuala.
Ca sa evitam interpretarile si problemele, am cerut punctul de vedere al A.N.I., care au spus acelasi lucru, nu se poate in acelasi timp si c.i.m. si raport de serviciu la stat (chiar daca contractul ar fi fost suspendat).
Persoana este incadrata cu c.i.m. in sectorul bugetar si doreste sa participe la un concurs ptr o functie publica temporar vacanta ( deci tot sector bugetar ), de ce nu ar putea atata timp cat contractul este suspendat ? Ce art. au invocat cei de la ANI ? In baza carei legi este incompatibil?
Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei
ART. 94 (1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice
Sa inteleg ca este incompatibilitate prin faptul ca, chiar suspendat, contractul individual de munca este in vigoare ? Si ar fi situatia ca o persoana ar avea si contract individual de munca si raport de serviciu in acelasi timp ?
Buna ziua
Mapsys
Am o nelamurire, un functionar public simplu asistent dintr-o Primarie, poate sa fie mebru composesor sau chiar membru in cosiliu de administratie al unui ... (vezi toată discuția)