avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul cote
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul cote

Buna ziua.
As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat garsoniera,apartamentul(gen 2-1,,,4-2 s.a.)?
Trebuie ca locatarul/chiriasul sa aibe contract de inchiriere sau nu?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:55, 8 Februarie 2013
Chiriasul ar trebui sa aibe contract de inchiriere.

Exprimarea de 4-2 inseamna ca apartamentul are inscrisi 4 locatari prin declaratia initiala a proprietarului, din care 2 lipsesc.
Adica in calcule sunt luati in considerare numai cei 2 locatari din prezent.
In situatia in care apartamentul este locuit mai mult de 15 zile /luna,este legal ca orice persoana care locuieste provizoriu sau definitiv in imobil sa fie inregistrata pentru calculul cotelor de intretinere
Existenta documentului de locatiune nu conditioneaza inregistrarea numarului real de persoane care domiciliaza efectiv in imobil
Exista o lege care sa ateste asa ceva? Daca da, care ar fi?
Lege pentru ce? Pentru ca se repartizeaza cheltuielile pe nr. de persoane care locuiesc in apartament?
La mine la bloc administratora trece la anumiti locatari (2-1-plateste- 1 pers intreaga si inca una la jumatate...4-2-2 pers intregi si 2 la jumatate).Ea spune ca ei neavand contract de inchiriere trebuie sa platesca si cota mica(salarii administrator,ingrijitor,presedinte si cheltuieli comune la jumatate.
Este legal ceea ce face?

Alte discuții în legătură

Suportarea cheltuielilor comune branzovenescu branzovenescu Locuiesc cu chirie intr-o garsoniera. La blocul in care locuiesc s-au facut recent reparatii majore la acoperis. Cum se calculeaza cota de participare la ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie locatari costa332 costa332 buna ziua, Am o camera de camin (proprietate personala) cu baie si bucatarie la comun in Brasov ,nu locuiesc acolo de 10 ani e inchisa dar imi vine lunar sa ... (vezi toată discuția)
Persoana absenta inclusa la calculul intretinerii sylvie sylvie Buna ziua, Se poate sa ma ajutati, va rog frumos? Este prima data cand ma confrunt cu situatia de mai jos: Apartamentul in care locuiesc este cumparat de ... (vezi toată discuția)