avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate pleca mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate pleca mama in strainatate

buna ziua as dori sa stiu daca in urma divortului mama poate pleca in strainatate la munca lasind copilul la bunici care au acelasi domiciliu cu minorul,custodia este comuna ce pot face in acest caz,pot lua copilul de la bunici efectiv sau trebuie sa reintroduc rejudecarea tutelei, pot cere protectiei sociale sa verifice periodic daca mama paraseste copilul si pleaca in strainatate,as dori niste raspunsuri va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:18, 11 Februarie 2013
dreptul d-voastra ramane acelasi,doar aveti custodie comuna, doar daca vi se refuza dreptul de a avea legaturi cu copilul conform programului d-voastra de vizita trebuie sa faceti plangere, si bineinteles o puteti actiona pe fosta sotie in instanta si cere chiar incredintarea catre d-voastra a copilului daca considerati ca a lasat copilul in grija parintilor si acesta nu este bine ingrijit, dar totusi va trebuiesc multe probe pentru a reusi, mai indicat ar fi sa cereti schimbarea domiciliului copilului la d-voastra si sa ramana custodie comuna.
Un copil este intotdeauna mai bine ingrijit de un parinte decat de un bunic, aici nu exista discutie. Daca mama pleaca, fie ca intai incepeti demersul legal, fie cel de fapt, va recomand sa cresteti dv. copilul.
Contactati insa un avocat inainte si discutati si cu mama sa clarificati anumite lucruri, poate va intelegeti si nu mai e nevoie de actiuni in instanta.
Stimata doamna avocat, chiar credeti ce ati scris mai sus?
Nu de alta, dar presupun ca parintele de mai sus trebuie sa aiba niste venituri, sa lucreze. Serviciul presupune lipsa sa din preajma minorului, timp mai putin dedicat acestuia.
Bunicii isi dedica tot timpul minorului si principala lor preocupare este minorul.
Vorbim de interesul major al minorului, nu de al parintelui...

Majoritatea cuplurilor tinere cunoscute, cu copii mici, au ajutor substantial in parintii lor ( bunicii minorilor) dispusi sa ingrijeasca minorul cat timp acestia sunt la serviciu.
De ce, in cazul destramarii cuplului, trebuie traumatizat minorul, fericit pana atunci?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Martonze, utilizator
Copilul se creste de parinti in mod prioritar; doar daca parintii nu pot, nicikunul, atunci se apeleaza la rude mai indepartate. Asa cred eu, asa crede si legea.
UN copil lasat fara niciun parinte la bunici sufera de complexe crunte, una e sa aiba cineva grija de copil cat sunt parintii la munca zilnic, alta e sa plece parintii din tara. E crescut de o generatie considerata depasita de cei de varsta lui, e anormal sa i se imprime aceleasi concepte ca parintilor lui, ramane in urma psiho-social.
Mai mult, sentimentul de abandon e exacerbat in cazul copiilor care nu sunt crescuti de niciun parinte.
Cunoasteti copii crescuti de bunici? Exclusiv aproape? Eu cunosc, din pacate.

Acel parinte care a dorit sa creasca copilul trebuia sa isi faca planul anterior. Si mai indicat acum e sa se inteleaga cu celalalt parinte, fiindca indiferent daca tatal face ceva acum sau o lasa sa plece si face ceva peste jumatate de an, acel parinte plecat la munca risca sa-si piarda copilul in sensul ca se poate ajunge usor la o hotarare in favoarea parintelui prezent in detrimentul celui lipsa.
Ba mai mult, in functie de sexul si varsta copilului, sentimente de abandon pot sa-l incerce pe copil. Cu cat mai mic, cu atat mai rau.
Stimata doamna avocat, ma faceti sa :tooth:
E crescut de o generatie considerata depasita de cei de varsta lui,


Doamna, sunt mame in varsta de 17 ani, altele nasc la 42 de ani.
Asa ca sunt bunici si parinti de noi nascuti la varsta de 40 de ani.
Deci bunica in varsta de 40 de ani e depasita fata de mamica de aceeasi varsta :O

Dupa conceptia dvs., ar trebui pensionate toate cadrele didactice mai in varsta decat media varstei parintilor copiilor pe care-i educa, fiinca sunt depasiti ? Dar asistentii maternali au limita de varsta la angajare?

acel parinte plecat la munca risca sa-si piarda copilul in sensul ca se poate ajunge usor la o hotarare in favoarea parintelui prezent in detrimentul celui lipsa.


Si aici, ramane mult de discutat.
Presupunem ca domiciliul copilului a fost stabilit de instanta dupa o atenta judecata si s-a ajuns la concluzia ca acel minor este bine sa locuiasca cu mama si cu bunicii, in familie; mama pleaca temporar la lucru in strainatate(poate la fel sa fie detasata aici, in tara, cu serviciul). Mediul copilului nu se schimba, este ingrijit, are continuitate si stabilitate, mama asigura mijloacele materiale.
Oare e interesul major al minorului sa-si schimbe brusc modul de viata, scoala, prietenii, etc. numai pentru ca mama sa fie sicanata?

Alte discuții în legătură

Domiciliul minorului Cristina231 Cristina231 Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ? (vezi toată discuția)
Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)