avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate pleca mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate pleca mama in strainatate

buna ziua as dori sa stiu daca in urma divortului mama poate pleca in strainatate la munca lasind copilul la bunici care au acelasi domiciliu cu minorul,custodia este comuna ce pot face in acest caz,pot lua copilul de la bunici efectiv sau trebuie sa reintroduc rejudecarea tutelei, pot cere protectiei sociale sa verifice periodic daca mama paraseste copilul si pleaca in strainatate,as dori niste raspunsuri va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:18, 11 Februarie 2013
Referitor la cresterea de catre bunici depinde de la caz la caz.
Poate sa primeasca o educatie mai buna in anumite situatii...

Cat priveste riscul pierderii copilului de catre mama acesta este ridicat deoarece tatal poate avea castig de cauza intr-o atare situatie.
Doamna Martoze, ati depasit obiectul topicului. Una e o mama de 42 de ani, alta e o bunica de 37. Daca nu vedeti diferenta, ok, eu aici ii raspund initiatorului de topic, dv. de psihologia copilului nu ati citit mai nimic, vad, stati sa bantuiti topicele de familiei ca sa va aratati unele frustrari.
Cum va spunea mai ieri alt user, dv. vedeti mame sicanate peste tot.
Mai nou, vad ca si cele care-si lasa copilul aiurea pe la alte generatii tot sicanate sunt, sarmanele. Si observ cu soc faptul ca, daca unui copil ii dispare din peisaj mama, nu face vreun impact atat e mare ca si cand si-ar schimba copilul casa. :O Bravos!
In problemele de familie, fiecare caz e unic.
Este posibil ca mama sa-si ia copilul cu ea, este tot o schimbare de casa si mama nu dispare din peisaj, dispar bunicii la care a locuit pana atunci , mediul stabil, prietenii, animalele de casa indragite :yes:
Daca minorul este luat de celalalt parinte, dispar din peisaj toti: si mama, si bunicii, si mediul de pana atunci si apare un personaj vechi, dar totusi nou.
Ce ati alege pentru copilul dumneavoastra?

Userului ii raspund: dreptul la justitie este liber si nimeni nu limiteaza accesul la justitie a cetateanului.
Pentru problemele de familie, taxele de timbru sunt modice, 9-10 lei, cererile de chemare in judecata se pot face chiar si prin email sau fax, important este sa le semnati inainte de prima infatisare; daca nu ati timbrat prima chemare si instanta o respinge ca netimbrata, puteti depune alta cerere a doua zi, fara vreo problema.
Autoritatile competente in problema minorilor pot fi sesizate de cate ori doriti, dansii sunt obligati sa va raspunda la sesizare in 30 de zile.

Nedreptatile si eludarea legii de catre cei care sunt abilitati sa o aplice si sa o respecte le denumiti gresit frustrari, stimata doamna avocat.
Dvs. dati sfaturi cu cea mai buna credinta, insa nu toti care va solicita sprijinul o fac in aceeasi maniera.
Asa incat, in probele din instanta, apar acele reclamatii la autoritati-chiar daca se constata ca sunt nefondate, acele mandate postale cu sume modice, trimise arar, mandate de colet, 2-3 mailuri privind interesul pentru minor, si, nu in ultimul rand, manualul PAS.

In curand, voi bantui si "penalul", omul trebuie sa fie multilateral dezvoltat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul minorului Cristina231 Cristina231 Fostul meu soț a decedat iar mama acestuia bre domiciliul minorului cât și drept de vizita exista vro șansa sa ii se acorde ? (vezi toată discuția)
Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)