avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... SCHIMBAREA NUMELUI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

SCHIMBAREA NUMELUI

Buna ziua,
am o cunostinta , un domn care vrea sa si schimbe numele ( mai exact cel de familie , ex: din Popescu Vasile in Ionescu Vasile).
Care ar fii pasii?
Daca se merita o asemenea schimbare, care ar fi costurile unui astfel de proces, aproximativ.
Iar apoi cum isi poate schimba si daca se poate documentele :diplome- scola generala, liceu, facultate ,masina etc.

Va multumesc anticipat.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:11, 9 Februarie 2013
Isi poate schimba numele pe cale administrativa, daca are motive intemeiate. Nu ne putem schimba numele doar pentru ca nu ne mai place :)
Costurile nu sunt mari, insa bataia de cap care urmeaza cu schimbarea celorlalte este mult mai costisitoare - si ca bani, si ca timp.

Aveti aici detalii despre cazurile in care se aproba cererile si procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea numelui pe cale administrativa se poate adauga un nume? adela05 adela05 Ma intereseaza daca, prin procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa, se poate adauga un nume la numele de familie, fara a renunta la cel pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Nasterea copilului inainte de casatorie Valias Valias Buna seara. Sunt insarcinata, iar eu si prietenul meu ne-au decis sa nu ne casatorim pana la nasterea copilului din diverse motive (financiare, etc). Ma ... (vezi toată discuția)