avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cui nu i se poate intampla
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cui nu i se poate intampla

pentru o persoana importanta pt mine care a avut un accident si nu au fost victime ,am recunoscut ca am fost eu la volan persoana in cauza bause ceva,ce mi se poate intampla daca se va afla de politie,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:26, 14 Februarie 2009
Persoana pe care ati aparat-o dvs. gresit, va fi cercetata pentru respectivul accident, iar dvs. puteti fi acuzata pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului (art. 260 si 264 Cod Penal).
Poate fi angajata raspunderea penala a dvs , pt savarsirea infractiunii de fals in declaratii.
totusi daca nu mai pot da inapoi,care ar fi pedeapsa,sunt mama unui copil minor si imi pare rau ca am ajuns in situatia asta,astept raspuns
Tinandu-se cont de pericolul social al faptei, cred ca in cel mai rau caz veti fi condamnata cu suspendare.
va multumesc pentru raspuns,dar persoana pe care am protejat-o ce i se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)