avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... nelamurire legata de o decizie de impunere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

nelamurire legata de o decizie de impunere

sunt pfa si salariat, iar anul trecut mi am achitat obligatiile fiscale de plata , privind impozitul si contributia de sanatate , vineri seara am primit de la administratia fiscala o instintare cu titlu de creanta prin care mi se aduce la cunostinta ca mai am de achitat suma de 167 ron ( 126 + 30 penalitati si dobinzi ), mi au anexat si o anexa cu un tabel unde apar niste sume la debit pe care nu le regasesc in nici un calcul privind venitul meu si cota de 0,04 % , 5% si 15% . stiti cumva ce reprezinta si ce as putea face pentru a ma lamuri in aceasta problema ? Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: simioana69 , utilizator 19:57, 19 Februarie 2013
De acord cu dvs. si eu sunt in ceata! Totusi ar trebuit sa va comunice pentru ce tip de impozit aveti de plata acele sume!
la natura obligatiei fiscale scrie cod 111 - contrib de asig sociale de sanatate datorate de pe rs care realizeaza venituri din activ independente si persoanele care nu realizeaza venituri .
Bun m-ati lamurit acum! Si acum o intrebare: dvs. ati facut calculul corect pentru CASS si ati facut platile la timp? Scriu asta pentru ca totusi fiscul nu v-ar fi facut notificarea daca nu avea motiv.
PS. N-am nici mai mica simpatie pentru fisc si cu atat mai mult pentru CASS!

am fost la casa judeteana de sanatate unde culmea apaream cu restante de 190 ron , plata pe trim III si IV , i am aratat doamnei chitantele cu care am platit la trezo la finante si mi a zis ca , greseala provine de la finante si m a indrumat acolo. Am mers la finante unde m am ,, lovit de figura binevoitoarei,, a functionarei de la ghiseu care mi a comunicat cu nonsalanta ca de fapt eu apar cu o datorie de 1006 ron ( 167 penalitatile calculate la o creanta de 839 care este o taxa la sanatate neplatita . de unde , de cand , nu stie nimeni ! Culmea este ca am platit sanatatea din 2010 de cand sunt pfa , am intrebat - ce pot face si bineinteles nu mi a dat nici un raspuns , poate ca nu stia ! Am facut o contestatie la aceea decizie pe care o voi depune azi la registratura , este deocamdata singurul lucru pe care il pot face . Toata nebunia a aparut din iunie cand au transferat plata CAS la finante . Traim intr o tara minunata , nu ? Astia de la finante trimit somatii tot la cei care platesc , cei care nu au platit nici un ban la sanatate trec neobservati .
Referitor la calculul contributiei , nu am gresit deoarece si pe formularul 70272 apar plati esalonate , trim II 95- 22.06.2012, plata facuta in 22.06.12 , trum III 95- 25.09.2012 plata facuta in 20.09.2012 si trim IV -95 -25.12.2012 plata facuta in 17.12.2012. Deci ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Pana acum ati actionat corect. Interesant o sa fie raspunsul la contestatie nu?
PS. V-am intrebat de calculul corect pentru ca dvs. sa fiti sigura de sumele declarate si platite si astfel sa aveti un atu in fata lor.

Alte discuții în legătură

Nelamurire taxa cas simioana69 simioana69 am fost la casa judeteana de sanatate unde culmea apaream cu restante de 190 ron , plata pe trim III si IV , i am aratat doamnei chitantele cu care am platit ... (vezi toată discuția)
Neplata asigurare sanatate - instiintare finante ( executare silita) Andra24 Andra24 Buna , va rog mult daca imi puteti da un sfat Am primit azi o instiintare de la finante care spune ca in termen de 15 zile sa achitam contributiile la ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cass 2015 mirfc mirfc Buna ziua, M-am trezit saptamana trecuta in SPV cu o decizie de impunere pentru plata CASS pentru perioada iulie-decembrie 2015. Eu in acea perioada nu eram ... (vezi toată discuția)