avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neplata asigurare sanatate - instiintare finante ( ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neplata asigurare sanatate - instiintare finante ( executare silita)

Buna , va rog mult daca imi puteti da un sfat
Am primit azi o instiintare de la finante care spune ca in termen de 15 zile sa achitam contributiile la sanatare , atat eu cat si sotul meu ( avem intreprindere familiala ) ., altfel vom fi executati silit .
Totul a inceput in decembrie 2012 cand am fost chemati la cnas sa ne calculeze cat avem de platit , acolo ne-au calculat in jur de 1700 ron pt amandoi .
Culmea este ca dupa aprox 1 saptamana am primit o instiintare ca nu mai trebuie sa ne prezentam la cnas deoarece au facut ei calcule si avem de plata mult mai putin .. 70 ron . Tot atunci am mers la ei iar la ghiseu mi-au spus ca trebuie sa platim suma cea mare .
Problema este urmatoarea , va rog mult sa-mi raspundeti , cum este posibil ca o asociate familiala care realizeaza venituri de 160 ron pe an ( cu activitate sezoniera de 2 ori pe an ) sa plateasca sumele absolut aberante de la cnas ? Inteleg ca ei vor plata retroactiv pe 3 ani dar torusi reiese ca noi platim de 3 ori si ceva mai mult decat castigam
Cei de la cnas spun ca nu conteaza ca nu castigam dar trebuie sa platim un % din venitul mediu ...nu am inteles exact cat , ei spun ca este lege ...
Un sfat va rog ,sa merg in instanta ? am sanse de castig ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:37, 22 Mai 2013
Daca nu mai aveti alt serviciu, atunci plata cass nu se face raportat la cei 160 lei cat ati castigat dvoastra ci raportat la salariul minim pe economie, azi 750 lei. Adica 5,5% din 750 lei, ar veni 42 lei lunar cass. Ori 2 persoane, daca sunteti doi, plus penalitatile ..cam acolo duce.
Multumesc pentru raspuns
Mai am o nelamurire . Intreprinderea familiala o avem din feb 2010 iar instiintari de la cass nu am avut deloc pana in dec 2012 . Mie mi se pare foarte dubios faptul ca nu mi-au trimis notificari de plata in aproape 3 ani . Maine o sa depun contestatie la aceasta instiintare . Credeti ca as putea castiga un proces invocand acest motiv ? Sau obtin doar o amanare la executarea silita ?
Multumesc
Andra24 a scris:

Credeti ca as putea castiga un proces invocand acest motiv ?

Pe motivul ca nu v-au anuntat? NU!
Sunt situatii cand au executat oamenii, dupa 5 ani. Legal dealtfel.
E jale cu cass-urile si executarile in practica.
Special nu anunta ca sa se adune penalitati cat mai mari ... este foame de bani.
Mici sanse sa castigati pe motivul asta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati restante la cnas cameliacosa cameliacosa In 2011 am avut un venit din dobanda 790 pe an,(doar in 2011),din acesti bani platesc impozit pe venit de 126 ron,acum in 2013 CNAS,imi trimite instiintare de ... (vezi toată discuția)
Cum contest plata tardiva a cass marianadamian marianadamian Situatia este urmatoarea: sotul este coasigurat -nu este angajat , iar sotia angajata . In data de 31.12.2014 sotul primeste o decizie de la ANAF pentru anul ... (vezi toată discuția)
Datorie dupa radierea i.f. ursulinatt ursulinatt buna ziua am avut un i.f pana in 2012 pe care l-am inchis in noe 2012 din motive de sanatate la momentul inchiderii am platit tot ce mi-au zis ca am de plata ... (vezi toată discuția)