avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Un web-site abuziv la adresa mediatorilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Un web-site abuziv la adresa mediatorilor

Buna ziua.
Am avut urmatorul dialog cu un client :
client: - Dumneavoastra sigur sunteti mediator autorizat?
eu: - Desigur, uitati legimitatia, certificatul de autorizare, etc.
client: - Imi cer scuze, nu vreau sa va simtiti jignita, dar am intrat pe internet pe "Catalogul mediatorilor autorizati din Romania" si nu erati trecuta acolo.

L-am intrebat pe ce adresa de internet este acest "Catalog" si mi-a spus "[ link extern ] /".
Ca sa rezolv problema, am dat click sa ma inregistrez si eu ca mediator pe acest "Catalog". Si surpriza! Inregistrarea nu se poate face decat contracost. Vreau sa stiu ce parere aveti despre aceasta situatie.
Trebuia sa ii aratati legea 192 cu completarile ulterioare unde se precizeaza ca lista mediatorilor autorizati se numeste "Tabloul mediatorilor" si se actualizeaza permanent de catre Consiliul de mediere pe adresa de internet a acestuia www.cmediere.ro . Asadar nu trebuia sa faceti un demers sa va inscrieti pe acel site, care este un catalog privat de publicitate. Daca solicitarea a venit pe mail sau prin mijloace electronice, personal intuiesc ca este un mod agresiv al acelui site de a-si face reclama. In plus , cred ca ar fi fost potrivite si cateva intrebari specifice profesiei:
- De unde m-ati gasit daca nu eram pe acel site?
- Daca stiati de acel site si aveti incredere in el, de ce nu ati contactat un mediator care apare acolo?
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Inteleg ce imi spuneti, dar problema pe care eu am raportat-o se refera la majoritatea utilizatorilor de internet, care nu reusesc sa faca distinctie intre un catalog privat de publicitate si "Tabloul Mediatorilor".
Problema consta in faptul ca site-ul respectiv are un continut inselator, dand impresia de oficialitate. Practic, orice persoana care isi permite sa plateasca cativa euro se poate inregistra in acel catalog chiar daca nu este autorizat de catre Consiliul de mediere. Din punctul meu de vedere, Consiliul de mediere ar trebui sa ia masuri pentru a controla fenomene de acest gen, intrucat, in Romania, abia acum incepe sa ia amploare medierea si incep sa se gaseasca diverse persoane care sa profite intr-un mod incorect, chiar ilegal.
Stimata doamna,

Singurul loc unde trebuie sa apareti pentru ca justiabilul sa aiba dovada ca sunteti un mediator activ, este Tabloul Mediatorilor.
[ link extern ] /

Site-ul de care pomeniti dvs. este doar un business. Pe langa el mai exista 2 site-uri similare in care chiar apar mediatori cunoscuti sau chiar membri ai consiliului (in calitate de mediatori), dar la randul lor au achitat inregistrarea. Personal mi s-a propus sa intru gratuit, pe un astfel de site, pentru ca astfel, vazand si alti mediatori sa fie tentati sa se inscrie. Am refuzat.

Indrumati justitiabili catre Tabloul Mediatorilor si explicati-le ca acesta este unicul mijloc de informare, pentru a avea acces la mediatorii autorizati din toate judetele tarii.

PS: Daca va mai intreaba cineva despre faptul ca nu sunteti in catalogul respectiv, raspundeti zambind: "...si credeti ca sunt numai 36 de mediatori in Bucuresti si 124 in toata tara?"


Intr-adevar, doar tabloul mediatorilor este important insa daca va avea probleme in continuare cu greu va lamuri oamenii.

Sunt oameni care nu inteleg si probabil ca daca va mai intalni cativa oameni care sa puna aceleasi intrebari va fi nevoita sa se inscrie.

Sfatul meu este sa asteptati si sa vedeti ce se mai intampla intrucat astfel de oameni probabil ca veti intalni doar de cel mult de doua ori pe an...si daca platiti acolo va fi ceva la modul ca ceea ce dati pe pere...luati pe mere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

instantele nu afiseaza listele cu mediatori underworld underworld Am mers la Judecatoria Cluj Napoca si am intrebat unde este Tabloul Mediatorilor , pe care as vrea sa il consult. Ei bine, surpriza: doamnele de la arhiva nu ... (vezi toată discuția)
Practicarea profesiei de mediator stefana88 stefana88 Buna seara! Am terminat Facultatea de Drept anul trecut si as dori sa stiu mai multe despre profesia de mediator. Este vreo scoala in acest sens sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Acord intre persoana fizica si companie amivea amivea Buna ziua, ajutati-ma si pe mine va rog cu un raspuns. Se da urmatoarea situatie: client nemultumit de serviciile unei companie. Se ajunge la un acord, ... (vezi toată discuția)