avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii State de plata obligatorii?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

State de plata obligatorii?

Buna ziua.De curand am devenit asociat la o firma( un magazin produse vestimentare) si nu stiu daca statele de plata trebuiesc intocmite de contabila si aduse in fiecare luna in ziua de salariu pt a fi semnate si pastrate ,sau le intocmesc eu? Mentionez ca pana in momentul de fata nu exista niciun stat de plata la sediu.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 22:03, 15 Februarie 2013
Trebuie sa existe state de salarii, deoarece pe baza acestora se fac inregistrarile in evidenta contabila a cheltuielilor cu salariile. De intocmit le poate intocmi o persoana care se pricepe si este desemnata de administrator.
In temeiul Legii contabilitatii nr. 82 din 24 decembrie 1991, statele de plata se pastreaza timp de 50 de ani de la data incheierii exercitiului in cursul caruia au fost intocmite.

SI EU LA FIRMA LA CARE AM LUCRAT NU AM MAI SEMNAT NICI UN STA DE PLATA.CUM POT SA VAD STATELE DE PLATA
Poate ca ati primit fluturasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare documente Buna tuturor, Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Unde as putea gasi legislatia privind arhivarea fizica a documentelor? As dori sa aflu cat timp trebuie ... (vezi toată discuția)
Arhiva distrusa de lichidator. Iorvita Iorvita Buna seara. Am lucrat in cadrul Centrului teritorial de calcul electronic (CTCE) Botosani. Care s-a inchis odata cu aparitia PC-urilor. Prin 1992. Acum am ... (vezi toată discuția)
Timpul legal de pastrare acte salarii Isabela68 Isabela68 Imi poate spune cineva care este timpul legal de pastrare a actelor de salarii? Si ma refer aici nu numai la statele de salarii, care se pastreaza 50 de ani. ... (vezi toată discuția)