avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis anulat

Buna ziua! Am o nelamurire. Am permisul anulat pentru alcool. Am primit 4 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. Am avut un avocat care mi-a zis ca s-a dat o lege noua de ceva timp si nu se mai da examen pentru redobandire si ca in primele 6 luni de la proces se da testarea cu 13 intrebari din 15 si la trecerea anului primeti permisul automat. Este adevarat? Astept un raspuns. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:02, 3 August 2013
Pentru persoanele condamnate la pedepse cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, se poate obţine un nou permis după trecerea unui an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.Abia după un an se susţine examenul deci.
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) a urmat cursurile unei scoli de soferi cf Art.7 alin. (1) lit. (i) din Ordinului 4/08.01.2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am inteles. Multumesc de raspunsuri. Ce acte am nevoie pentru a dat din nou pentru permis si ma intereseaza daca este obligatoriu sa platesc amenda de la proces pentru a da din nou pentru permis. Va multumesc
Gasiti toate informatiile aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Este de preferat sa achitati amenda.
Multumesc pentru informatia cu actele dar in legatura cu amenda nu m-am lamurit. Am nevoie sa o platesc sau nu? Ma intreaba cineva de amenda in momentul cand merg cu dosarul pentru sustinerea examenului? La acte nu zice nimic de chitanta amenzii

Alte discuții în legătură

Anulare permis conducere cata6868 cata6868 Pe data de 24.02.2012, permisul mi-a fost anulat in baza unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva si irevocabila.Mi-am angajat un avocat si acesta m-a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ncalin ncalin am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o (vezi toată discuția)