avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEDIU SOCIETATI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEDIU SOCIETATI

DOUA SOCIETATI POT SA AIBA ACELASI SEDIU?
UNA E CU ASOC. UNIC- UNUL DIN SOTI IAR CEALALTA E CU DOI ASOCIATI: CELALALT SOT SI O PERS. STRAINA.
CE COND. TREBUIE SA INDEPLINEASCA PERS. STRAINA PT A FI ACTIONAR?
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 14:08, 4 Martie 2005
La aceeasi adresa poate figura sediul social mai multe societati comerciale cu conditia ca acestea sa aiba un asociat/actionar comun.
*** Lege nr. 31 (r2) din 16/11/1990, PRIVIND SOCIETÃŢILE COMERCIALE
Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1066 din 17/11/2004,
"Art. 17.
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre aceste societăţi."

În cazul dvs., cea de-a două societate nu îşi poate declara sediul în acelaşi imobil - apartament - cu prima societate, decât dacă asociatul unic al acesteia va fi asociat şi în cea de-a doua.


Singura particularitate a asociatului / administratorului cetăţean străin este aceea a înlocuirii cazierului fiscal (în situaţia în care nu este înregistrat fiscal), necesar pentru cetăţenii români la înfiinţarea societăţii, cu o declaraţie notarială.

***Conform O.G. nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal, art. 8 alin. 1 ind. 1, "Persoanele fizice şi juridice străine care nu sunt înregistrate fiscal în România şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) nu au obligaţia să prezinte certificatul de cazier fiscal, fiind suficientă declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice, după caz, din care să rezulte că nu au datorii fiscale".

Exemplu de declaratie-specimen pentru asociatul-administrator de cetăţenie străină:

S-a cerut autentificarea prezentului înscris:
DECLARAŢIE
Subsemnatul ....., de cetăţenie ...., născut la data de ......... în ......., cu domiciliul declarat în ....., ....., Str. ..... nr. ..., identificat cu Paşaport nr. ..... emis de ... din .... Japonia la data de ......,
declar pe propria mea răspundere, sub sancţiunile legii penale române pentru declaraţii mincinoase:
- că nu am antecedente penale,
- că îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990 republicată, pentru deţinerea şi exercitarea calităţii de ASOCIAT şi ADMINISTRATOR al societăţii comerciale ..... cu sediul în .....,
- că nu sunt înregistrat fiscal în România şi că nu am datorii fiscale.
Totodată declar că SPECIMENUL MEU DE SEMNÃTURÃ este cel din prezenta declaraţie, dată în faţa Notarului Public, specimen ce urmează a fi folosit la Registrului Comerţului.
Dau prezenta declaraţie azi, data autentificării, pentru a folosi la Registrul Comerţului.
Redactat în trei exemplare din care două exemplare s-au înmânat părţii, azi data atestării autentificarii.
...,

În funcţie de opţiunea notarului, specimenul de semnătură se poate întocmi separat.

La cererea de înregistrare în Registrul Comerţului, se va completa şi depune şi anexa nr. 2 cuprinzând declaraţia referitor la investiţia străină (pentru prelucrări statistice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati - straini ce acte/declaratii imi trebie pt. un SRL cu asociati staini? pasaport cu viza? altceva? o persoana straina poate fi administrator? are cond. ... (vezi toată discuția)
Firma in romania cetatean strain anto_riana anto_riana Buna ziua.vreau sa siu ce trebuie sa faca un cetatean italian ca sa poata deschida o firma in romania si ce acte are nevoie. va multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare firma srl-i.d. Machiaveli Machiaveli Buna ziua, Vreau sa infiintez un SRL pe profil instalatii. Totodata, as vrea sa beneficiez de scutirile de taxe prevazute de lege. Nu am nevoie si nici nu ... (vezi toată discuția)