Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu soacra care e in stare de orice. Ce trebuie sa facem sa fim in legalitate si cu bebelusul in siguranta?
Acest act oricum isi produce efectele in cazurile de mai sus, nu ca dvs acum plecati din tara! Dvs ramaneti reprezentantii legali ai copilului.
Deci actul daca il faceti nu are niciun efect acum!
Important este sa existe un act notarial care sa dovedeasca vointa parintilor.
Nu este vorba de un act notarial care sa consfinteasca o custodie asupra copilului ci de un cadru suficient de institutionalizat prin acord notarial.
Nici de tutela in sensul legii nu e vorba.
Important este sa existe o dovada a vointei parintilor si a bunicilor materni din care sa rezulte ca minorul nu a fost abandonat.
Aceasta dovada poate fi importanta in caz de proces deschis de soacra.
In niciun caz nu e vorba de custodie......custodia e una...curatela alta....tutela alta......parintii altceva.....
Nu mai repet ce am spus mai sus si trimit la msg anterioare......
Nu se poate face O declaratie prin care minorul se lasa in grija cuiva fie el bunic sau terta persoana , nu se merge pe analogia declaratiei acord prin care minorul poate sa calatoreasca cu unul din parinti sau cu niciunul insa insotit de o alta persoana intr o Tara straina, acea declaratie este reglementata de legea 248/2004 privind libera circulatie a cetatenilor Romani in strainatate. Conform acestei legi minorii nu au voie sa calatoreasca in afara tarii neinsotiti!
Minorul nu este abandonat, insa in actele juridice sau in fata unor institutii nimeni, dar absolut nimeni nu l poate reprezenta pe minor Decat parintii iar daca nu se cere instantei de tutela numirea unui tutore sau Autoritatii tutelare numirea unui curator.
De exemplu , parintii pleaca pt o perioada de 4 luni in strainatate, trimit bani in Tara si se doreste ca pentru minor sa se achizitioneze un bun imobil, dvs credeti ca In baza acelei declaratii, o terta persoana sau bunicul poate semna contractul de vanzare cumparare in numele minorului?!
#-o
Degeaba va referiti la acte juridice.
Aici este vorba de un acord care se poate face la notar.
Va fi un inscris in care fiecare parinte si bunica isi exprima acordul.
Notarii nu fac doar vanzari...
Nu fac doar vanzari.....insa un asemenea acord nu se poate face din motivele expuse pe cele doua pagini domnule avocat.....
Acord ca ce ?!
Nu cred ca ati inteles despre ce este vorba.....
Notarii nu emit hartii s nu pun stampila pe orice hartie pe care o ganditi dvs ca ar fi utila nu legala!
De dragul contrazicerii am putea continua aici pana la adanci batraneti....
Scopul este acesta, reprezentarea copilului! Nu se poate face un act ca sa vedem cine creste copilul! Copilul I'l cresc parintii, notarul poate autentifica un acord parental, dar nu un targ intre parinti si terte persoane cu privire la copil, pentru ca va reamintesc ca tot NCC pe care dvs I'l ignorati total, spune ca acest acord nu se poate autentifica de catre notar decat strict in procedura divortului. Parca am mai vorbit despre acest lucru prin alt topic......
D c nu doriti dvs sa faceti o tranzactie cu partile si tertele persoane si sa o supuneti instantei sa ia act de ea, ca pe o perioada de n luni....copilul va sta , pur si simplu va sta si este incredintat spre crestere ....lui X?!
Treaba cu vanzarile era un exemplu .....nu prea l ati priceput......
Tutore legal
d-a-n-i-e-l
am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)