avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiunea

Buna ziua,
Am dobandit o casa in urma unei executari silite de la vecinul meu.Langa casa exista un teren al primariei, pe care vecinul meu(cel executat), la castigat in in stanta, in urma unui proces de uzucapiune.Problema este ca pe acel teren se afla canalizarea de la casa.Intrebarile mele sunt:
1.Vecinul care a intrat in posesia terenului poate sa-mi inchida canalizarea?
2.In momentul cand se va intabula terenul ar trebui sa ramana o distanta minima de teren langa casa, sau intra in posesie direct de la coltul casei?
Mentionez ca in timpul procesului de uzucapiune am depus o intampinare la acest dosar in care am specificat ca pe acel teren se afla canalizarea mea , dar nu cred ca s-a luat in considerare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 13:26, 16 Februarie 2013
Daca intabularea se va face pe toata suprafata de teren ( si se va face pentru ca nu se va tine cont de cei de la cadastru intabulari de faptul ca Dvs aveti nevoie de o poteca pe langa casa), veti avea o problema in ceea ce priveste accesul la aceasta locuinta. Pentru intrebarea 1 raspunsul este da poate sa o inchida pentru ca avand drept de proprietate asupra terenului acesta nu poate fi obligat la pastrarea acesteia. Este posibil sa va cheme in judecata pentru a va obliga la desfintarea acesteia sau va solicita instantei sa-i permita desfintarea acesteia pe cheltuiala Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren dmd75 dmd75 Buna ziua! Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat Familiei mele i-a fost preluat ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta cu excedent de teren din proprietatea altcuiva francisc1959 francisc1959 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. in urmatoarea situatie: In anul 2000 am cumparat o casa cu gradina. Mentionez casa si gradina erau imprejmuite ... (vezi toată discuția)