avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare - LEGEA nr.50 din 29 iulie 1991 (ACTULIZATA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare - LEGEA nr.50 din 29 iulie 1991 (ACTULIZATA 2009) privind autorizarea executarii constructiilor ºi unele masuri pentru realizarea locuintelor

La punctul 2.6.5 din lege se precizeaza urmatoarele:

2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

As vrea sa stiu va rog frumos, cati vecini trebuie sa isi dea acordul pentru constuctia unui balcon la parterul blocului. Multumesc anticipat,
Adi
Cel mai recent răspuns: Adrian 977 , utilizator 23:11, 25 Octombrie 2010
De regula ,se solicita acordul vecinilor care detin proprietati invecinate cu titularul care solicita constructia noua,respectiv vecinii situati dreapta/stanga/deasupra
Se cere avizul asociatiei legalizat la notariat necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie de la primarie. Atat, nu trebuie acordul vecinilor.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la legea nr.50/1991r Cami88 Cami88 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras in zona istorica. As dori sa stiu daca se pot invoca prevederile pct. ... (vezi toată discuția)
Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie? 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: \\\"acord vecini in conformitate cu prevederile legale in ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 portos portos Referitor la \"celebra\" lege 50/1991, am o constructie pe hotar( propritar din 2004, insa, ultimele acte gasite referitor la ea sunt din 1943), doresc sa ... (vezi toată discuția)