avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma de consultanta forma de organizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma de consultanta forma de organizare

Vreau sa infiintez o firma de consultanta cu urmatoarele activitati:
- consultanta infiintare societati
- consultanta juridica si financiar-contabila
- consultanta finantari toate programele
- consultanta intocmire plan de afaceri
- consultanta recrutare personal
- consultanta marketing
- intermedieri afaceri
- dezvoltare oportunitati de afaceri (contactare potentiali investitori straini, organizarea de intalniri si evenimente business).

Ce forma de organizare imi recomandati srl ,ii,pfa ,platitoare de tva sau nu.

Ma intreseaza sfaturi si sugestii pentru infiintarea unei firme de consultanta, precum si ce greutati sau factori de risc as putea intampina.

Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:10, 4 Septembrie 2023
In principiu SRL neplatitoare de TVA, iar in rest totul depinde de viitorii clienti.
Ma intreb asa metafizic ce calitate vor avea serviciile pe care le veti presta daca nu va puteti da singur(a) raspunsurile la aceasta intrebare. Evident ca puteti angaja personal de specialitate, dar trebuie sa aveti notiunile minimale pentru a infiinta o firma cu aceasta larga paleta de activitati....:yes:.
Corect raspunsul, jos palaria!
Pentru aceasta firma am analizat mai multe variante de lucru,chiar am facut si un plan de afaceri in mare parte . Nu pornesc de la zero cu detalii despre aceasta firma ,eu am zis ca intreb specialisti care au o experienta in domeniu fiindca infiintarea acestor firme este un mare mister , chiar un subiect tabu .
Sunt economista de doi ani si am facut si curs de manager de proiect.
1.Consultanta juridica o puteti exclude pentru ca ar trebui sa aveti o societate civila (numai avocati) si nu o societate cu raspundere limitata.
2. Consultanta financiar contabila, daca va referiti la codul caen 6920, trebuie sa a o uitati daca nu aveti carnetul de la CECCAR sau CCF (expert contabil sau consultant fiscal)
3. Consultanta privind selectia si plasare fortei de munca din cate cunosc trebuie sa fie singurica si nu amestecata cu alte activitati.
4....asa ca va mai ramane cod caen 7022 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management:

Această clasă include acordarea de consultanţă, îndrumare şi asistenţă operaţională pentru firme şi alte organizaţii pe probleme de management, cum ar fi planificarea strategică şi organizatorică, procese de retehnologizare, managementul schimbărilor, reducerea costurilor şi alte probleme financiare; obiective şi strategii de marketing; planificarea şi politici privind resursele umane; strategii de compensare şi pensionare; planificarea producţiei şi planificarea controlului.

Aceste servicii pentru afaceri pot include consultanţă, îndrumare sau asitenţă operaţională pentru firme şi servicii publice cu referire la:
- proiectarea metodelor sau procedurilor contabile, programe de contabilizare a costurilor, proceduri de control bugetar,
- consultanţă şi asistenţă acordată firmelor şi serviciilor publice pentru planificare, organizare eficientă şi control, managementul informaţiei etc.

La ce doriti sa intreprindeti asa cum a spus si dl. George1962, este indicat un S.R.L.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Cod caen consultanta robertdrilea robertdrilea Ce cod caen se poate alege pentru consultanta si asistenta in management si in evidenta contabila? Este nevoie de autorizare CECCAR? Precizez ca firma nu ... (vezi toată discuția)
Activitati firma consultanta cod 7022?? va rog, un raspuns:( light_207 light_207 Buna ziua, Imi cer scuze ca postez din nou aceasta nelamurire, dar nu am fost lamurit de nimeni. 1. O firma de consultanta - cod caen 7022 - are voie sa ... (vezi toată discuția)
Activitate financiar contabila pe cod caen 7022? AdrianRosca AdrianRosca Daca am la PFA cod caen 7022 pot sa desfasor activitati in domeniul financiar - contabil? (vezi toată discuția)