avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu de maternitate

Buna ziua,
De la 1 aprilie urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Media veniturilor brute din ultimele 6 luni ( am calculat inclusiv februarie si martie), a fi de 23.000 de lei.
Care este modalitatea de calcul pentru concediul de maternitate? Cam cat o sa primesc lunar cat o sa fiu in concediu de maternitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: irina.vas , utilizator 15:06, 13 Februarie 2013
Trebuie sa ne spuneti si zilele lucrate (ati avut si risc maternal?) in aceste 6 luni, excluzand CFP, absente nemotivate, etc. care nu se iau in calcul la determinarea Mzbci...

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul (Mzbci).
Nu am avut risc maternal. Am lucrat in fiecare zi lucratoare. Exceptie au fost 5 zile de CO si 2 zile de concediu medical.
In acest caz, Mzbci este 182.54 lei iar in aprilie, spre ex. o sa primiti 85% din 4015.88 lei, adica 3413.50 lei brut. Indemnizatia de maternitate nu se impoziteaza, vi se va retine doar CAS 78 lei si deci net veti incasa 3335.50 lei...
Multumesc !:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat se încasează salariu în concediu medical de sarcina? Annemm Annemm Bună ziua, în ultimele 6 luni am avut 3800 brut lunar și acum sunt de o luna în concediu medical. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns, ce suma voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal harnica harnica Buna ziua Sunt in concediu prenatal din 1 ianurie 2017. Pe statul de plata apare suma de 898 RON pe care trebuie sa o primesc de la angajator. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Baza calcul indemnizatie sarcina si lauzie SANDAtedi SANDAtedi care este baza de calcul a indemnizatiei de sarcina si lauzie la o persoana care a avut in ultimele 6 luni : 3 luni in concediu de risc maternal si 3 luni ... (vezi toată discuția)