avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Am aflat indirect ca lucrarea de inlocuire a tiglei este comandata de asociatie, mai exact de catre presedinte si comitetul executiv. Se pare ca vor inlocui tigla clasica cu tigla metalica. Ca propietar direct afectat, acum cind iarna este prezenta si nereclamind catre asociatie vreo neregula cu acoperisul, intrebsi eu: Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat de aceasta lucrare, cind se face si cu ce costuri. Avind in vedere ca este o lucrare de anvergura care schimba si coeficientul termic aceastalucrare nu ar fi trebuit sa aiba la baza o hotarire a adunarii generale.?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:47, 14 Februarie 2013
Ba da, aceasta hotarare trebuia luata in AG, se aloca in BVC suma respectiva. Personal nu cred ca este o ”hachitza” a presedintelui as. prop. pentru ca este o lucrare mult prea complexa si de mare importanta pentru viitorii 40-50 de ani. Cred ca dvs. nu ati fost la lucrarile AG unde s-a hotarat aceasta lucrare si mai cred ca nici com. ex. nu a informat proprietarii care nu au fost prezenti la AG despre ce s-a discutat si hotarat - altfel ati fi stiut.
Veniti cu amanute privind aspectele semnalate, si cam la ce suma/apt. va asteptati.
Orice fel de executare de reparatii la partea comuna imobil,care implica utilizarea unei sume financiare substantiale trebuie sa fie dispusa prin hotarare in cadrul adunarii generale
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte temeiul legal pentru executarea reparatiei
In mod cert nu a avut loc o astfel de sedinta. De aitfel nu vad de ce cind am cerut lamuriri presedintelui nu a spus ca este hotarirea AG, dimpotriva a spus ca este platita de primarie in cadrul programului de reabilitare. Cei de la biroul reabilitari din cadrul primariei m-au asigurat ca nici vorba de asa ceva.Ma simt dator sa va spun ca din 1993 de cind locuiesc in acest imobil AG sau tinut aprox. 6-7.
Asa am crezut si eu pina ieri,nu numai ca m-a trimis la plimbare dar a chemat si politia(112) si impreuna cu patronul firmei de constructii au incercat s-ai convinga pe acestia ca le-as fi pus bete in roate. Eu nu am facut nimic altceva,decit s-ai rog sa faca orice numai sa nu mai sparga tigla pina aflu si eu ce se intimpla.Oameni buni, vi se pare corect sa inlocuiesti o tigla clasica in buna stare cu una din tabla,si asta cind,? acum iarna, si inca ceva fara a instiinta pe cei direct afectati?.
Art 22 al 9 din HG nr 1588/2007 Pentru lucrarile privind proprietatea comuna,administratorul ,tinand seama de pret,durata de executie si calitate,supune spre analiza,selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele,in vederea executarii lucrarilor,conform legislatiei in vigoare,potrivit art 37 din Legea nr 230/2007
In caz contrar,cheltuielile nu vor fi acceptate la plata

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc caragiu caragiu buna seara.locuiesc intr-un ap. de patru cam. al unui bloc de patru nivele care are din constructie acoperis cu tigla. totul a debutat in urma cu 12 ani cind ... (vezi toată discuția)
Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata reparatii acoperis AngryLettuce AngryLettuce Salutare Am fost numit seful de scara al blocului in care locuiesc si incerc sa rezolv o problema veche,complicata si stresanta cu reparatia acoperisului. ... (vezi toată discuția)