avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... diurna functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

diurna functionari publici

Suntem mai multi functionari publici dintr-o institutie care mergem in fiecare zi lucratoare, pentru operioada de 3 luni, la cursuri de perfectionare într-o alta localitate mai departe de 5 km. Plecam dimineata la ora 6:00 şi ne intoarcem in jurul orelor 16:30. Transportul ne este asigurat de institutia la care lucram. Am putea primi si noi diurna? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anisoarailiuta , utilizator 15:45, 13 Februarie 2013
Indemnizatia se va calcula si acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.



Din pacate nu puteti beneficia de indemnizatia de deplasare, deoarece prevederile HG 1860/2006 sunt clare in acest sens. Iata articolele:

"ART. 9
Persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
ART. 10
Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.
ART. 11
Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore"
Multumesc. Eu ma gandeam la bani ptr o masa calda la amiaza, tinand cont ca mergem in fiecare zi, o perioada de 3 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
anisoarailiuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Diurne salagean_cosmin_ioan salagean_cosmin_ioan care este diurna minima in romania la privat? in ce conditi se apica? cand beneficiezi de diurna? (vezi toată discuția)
Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)