avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurne
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurne

care este diurna minima in romania la privat?
in ce conditi se apica?
cand beneficiezi de diurna?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:10, 29 Mai 2012
Se poate considera diurna(indemnizatia de delegare) minima la privat cea prevazuta de art.9 din HG 1860/2006 - 13 lei.De regula se acorda la nivelul de 2,5 x13 =32,5 lei,limita deductibila la calculul impozitului pe profit {art 21 (3) b)din Codul fiscal}.
Se aplica pentru persoanele aflate in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km. de localitatea in care isi are locul permanent de munca,indiferent de functia pe care o indeplineste.
Nr.zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca,considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.Pentru delegarea cu o durata de o singura zi,precum si pentru ultima zi,in cazul delegarii de mai multe zile,indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare crucy crucy In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ? (vezi toată discuția)
Diurna functionari publici anisoarailiuta anisoarailiuta Suntem mai multi functionari publici dintr-o institutie care mergem in fiecare zi lucratoare, pentru operioada de 3 luni, la cursuri de perfectionare într-o ... (vezi toată discuția)