avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silitã
Discuție deschisă în Executare silită

executare silitã

Acum câţiva ani apartamentul meu a fost girat la o bancă de către o S.C. Acum S.C. este dat în judecată de finanţe, pentru a recupera datoria. Banca vrea să mă execute pe mine. Am făcut ceva demersuri pentru suspendare de executare, până la finalizarea procesului între S.C. şi finanţe. Ce pot să mai fac ? ªi după finalizarea procesului dintre S.C. şi finanţe, dacă S.C. este executată silit, cum se împart banii din vânzarea activelor societăţii, ţinând cont că şi societatea are un apartament girat la bancă, iar acum acesta are sechestru şi nu se poate vinde pe cale amiabilă ?
Cel mai recent răspuns: silwiu71 , utilizator 16:10, 4 August 2010
Banii se impart in functie de ordinea creditorilor inscrisi . Dupa vanzarea activelor societatii si impartirea tuturor datoriilor catre creditori, inclusiv cheltuielile de executare, daca mai ramane ceva...bine, daca nu....
Apartamentul girat la banca nu se poate atinge de el cei de la finante cu excceptia cazului in care valoarea acestuia ar depasi cu mult valoarea imprumutului si dupa ce isi indestuleaza creanta banca mai poate lua si fiscul ceva daca va ramane.

Ce puteti face dvs.?...pai sa vegheati ca eventuala executare si/sau licitatie sa se desfasoare cat mai corect pentru a se putea obtine un pret avantajos pentru a acoperi o parte din debitul S.C.- si a mai ramane si dvs. cu ceva bani.
Succes!
Mii de mulţumiri. Mă simt mai liniştit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua.am 1 apartament girat la banca pt un credit al matusii.eu am 2 credite personale neplatite .una dintre bancile mele m a executat silit si a vandut ... (vezi toată discuția)
Lichidare silwiu71 silwiu71 Fratele meu a avut o S.C. în baza căreia a făcut un împrumut la bancă, girând atât apartamentul său (care era pe S.C.) cât şi pe al meu (pe persoană ... (vezi toată discuția)