avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contractul de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contractul de comodat

Buna ziua,
Sunt intr-o situatie de urgenta .Vreau sa deschid un SRL(sau SRL-d),insa am probleme cu sediul social.
Intrebarea este:

Poate sa faca unul dintre parinti (mama) acest contract in conditiile in care celalalt parinte(tata) a murit cu multi ani in urma dar nu s-a facut succesiunea . ?
Precizez ca dumeaiei a fost casatorita cu tata ,nu are decat un act de propietate pe numele lui tata in care este trecut atat pamantul arabil din camp cat si constructia cu terenul aferent din localitate si mai precizez faptul ca suntem mai multi frati ,influeanteaza acest lucru cu ceva?
Si pe deasuprea mama a fost casatorita cu tata dar ea nu figureaza in acest act de propietate.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:05, 15 Februarie 2013
Titularul dreptului de proprietate asupra imobilului care se pune la dispozitia societatii pentru stabilirea sediului social trebuie sa faca dovada acestei calitati cu un extras CF de informare. Daca mama dumneavoastra nu este inscrisa in extrasul CF ca fiind titular al acestui drept de proprietate nu poate incheia contractul de comodat deoarece nu face proba acestei calitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort archipnicolae archipnicolae Buna ziua, Parintii mei sunt divortati . Tatal meu are titlu de proprietate pentru 3ha pamant arabil dobandit ca si specialist in agricultura . Poate vinde ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un sediu social. ... Iulianus2021 Iulianus2021 Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un sediu social. Sediul as dori la mama mea acasă. Pe contract apare scris mama și tata, bun comun. Tata a ... (vezi toată discuția)