avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Declaratia 205 depusa pentru dividende neplatite, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Declaratia 205 depusa pentru dividende neplatite, impozit platit

Am distribuit dividendele, din profitul anului 2008, in iunie 2009. Am declarat impozitul in declaratia 100 pana la 25 iulie 2009 si l-am plati pana la 25 iulie 2009. Am depus declaratia 205 in anul urmator in 24 .06.2010.
Problema mea este ca nu am platit asociatilor dividendele nici pana astazi 14 februarie 2013 pentru ca nu sunt bani in cont firma fiind pe pierderi in urmatorii ani 2009, 2010, 2011, 2012, iar la administratia financiara asociatii figureaza cu venituri din dividende, conform declaratiei 205 depuse, desi ei nu au avut nici un venit incasat. Deoarece nu au incasat nimic nu au venit. Expertii financiari de aici :
[ link extern ] /
spun ca se procedeaza exact cum am procedat eu cu fluxul operatiilor financiare.
Si totusi ce greseste legiuitorul si expertul?
Eu trebuie sa rezolv problema asociatului care nu este salariat si nu are alte venituri si vrea sa se asigure la sanatate, trebuie sa plateasca sanatatea pe ultimii 5 ani deoarece figureaza la ANAF cu venituri din dividende (investitii).
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:01, 6 Februarie 2014
Dividendele trebuia sa fie platite. Aici apare ca obligatie a firmei. Faptul ca asociatii au acceptat in mod tacit aceasta situatie si nu au actionat pe cale legala (dreptul de creanta), inseamna ca si-au asumat riscul despre care spuneati, de a nu-si putea plati, din acesti bani, acele contributii legate de venitul din dividende.
Acum practic ati putea chiar sa considerati ca au trecut cei 3 ani dupa care aceste dividende sunt prescrise/pierdute pentru asociati si raman la firma.
In rest e bine cum ati calculat si depus acele declaratii pentru dividendele repartizate, chiar daca nu au fost platite.
Poate ca nu trebuia sa faceti acea distribuire de dividende, in acel moment neavand lichiditati si sa lasati profitul nerepartizat, urmand ca el sa fie rapartizat in exercitiile financiare viitoare.
daca pe o firma este angajat cu contract de munca si administratorul firmei care in 2013 a primit pe langa salariu si dividende in lunile martie si noiembrie .....depun 205 pentru venituri din salarii(firma avand 20 de salariati) si depun inca un 205 cu venituri din dividende pentru acest administrator??
In aceeasi D205 ii includeti pe toti si toate impozitele platite (impozit pe salarii si impozit pe dividende).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende sabin130ro sabin130ro Problema grea la societatea unde am preluat de curand contabilitatea. In decembrie 2009 profit. In ianuarie 2010 sa repartizat pe dividende (nu cred ca a ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)