avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incadrare corecta la tentativa omor sau in legitima ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incadrare corecta la tentativa omor sau in legitima aparare ?

buna seara , va rog sami ziceti incardarea la acesta fapta eram intrun bar jucam carti iar de la o cearta patronul barului si inca 5 rude alui au sarit pe mine mau batut cuo bota si ma spart urechea si in cap am certificat medico legal ,si ca sa ma apar in timp ce una dintre pers erau peste mine sima lovea am scos un briceag de max 12 cm si lam lovit cu el lam gaurit putin dar nu a murit , a facut plingere penala dar infaza de fond siau retraso mau arestat si sunt incadrat la acest art omorul calificat (art. 175 C.p.) si am luat 5 si 6 luni am avut apel si la fel sa mentinut pedepsa acum am facut recurs PERSOANA DE CARE V-AM SCRIS ESTE IN PENETENCIAR DAR AM SCRIS CU CUVINTELE LUI E CORECTA INCADRAREA ?
Cel mai recent răspuns: gemi , utilizator 23:18, 17 Februarie 2013
Ideea este că purtarea obiectelor gen cuţit, briceag, alte arme albe, este interzisă în locuri publice. Dacă apărarea s-ar fi făcut cu alte mijloace, chiar disporporţionată fiind faţă de gravitatea atacului, poate se reţinea circumstanţa atenuantă numită exces justificat,datorat tulburării sau temerii victimei agresiunii.
De aceea consider că încadrarea a fost făcută şi pe temeiul purtării acelui briceag şi al folosirii lui .Dacă agresiunea ar fi avut loc într-un mediu privat, acasă la victimă, folosirea briceagului nu ar fi atras această încadrare juridică, în opinia mea.
Purtarea briceagului nu poate impiedica aplicarea legitimei aparari chiar era purtat ilegal.
Si daca avea arma de foc si avea permis situatia era la fel dupa parerea mea.
Important este de apreciat in ce conditii s-a comis fapta.
Aici e de fapt problema.
Se ridica si intrebarea cat ar fi ajutat daca l-ar fi impuns in picior.
Putea sa il omoare agresorul daca ar fi procedat asa deoarece l-ar fi enervat foarte tare.
barul era acasa la victima si nu sunt camere de supraveghere si ceilalti agresori sunt rudele victimei toti 6 au sarit pe mine si eu am certificat medico legal de 12 zile iar cel impuns cu brisca 7 zile si nu se tine cont ca si-a retras plingerea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca in legitima aparare conteaza arma si nu intentia agresorului? Insanity66 Insanity66 Va rog sa nu radeti, este adevarat ca daca cineva ma ataca cu un cutit si eu pun mana pe un cutit mai lung, raspunsul meu este disproportionat? Este adevarat ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa risca si la ce se incadreaza fapta k1dand k1dand BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om ... (vezi toată discuția)