avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce sa fac sa nu mai platesc impozit pe motocicleta?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce sa fac sa nu mai platesc impozit pe motocicleta?

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o si nu stiu cum sa rezolv problema, daca ma poate ajuta cineva va rog.
Tatal meu a detinut o motocicleta, el a decedat in 2008, iar eu am vandut acea motocicleta in acelasi an catre cineva caruia i-am dat si cartea si certificatul de inmatriculare, dupa ce am incheiat un contract de vanzare-cumparare
la o firma care se ocupa cu asa ceva. Respectivul a vrut sa pastreze aceleasi numere de inmatriculare ca sa nu mai plateasca taxe suplimentare , iar eu am fost de acord. Urma sa ne intalnim in urmatoarele zile ca sa definitivam cu actele si nu a mai vrut sa ne intalnim. Mentionez ca stam in aceeasi localitate, iar cand am fost la primarie sa ma scada cu ea de la impozit si i-am aratat contractul m-i s-a spus ca trebuie sa fie si el prezent, altfel nu se poate. S uite asa si pana in ziua de azi platesc eu impozit la ea. Nu am mai putut sa iau legatura cu el.
In fine..el a vandut-o mai departe si acum este la al treilea proprietar, care m-a contactat ca vrea sa o vanda catre cineva din alt oras, si sustine ca cel caruia i-am vandut-o eu nu o are inscrisa in circulatie pe numele lui si nu stie cum sa procedam mai departe.
In contractul pe care l-am facut eu nu apare numele meu, ci al tatalui meu si al cumparatorului, nu stiu sigur dar cred ca si asta e o problema nu?
Va rog daca ma puteti ajuta cu o solutie.


Cel mai recent răspuns: CirsteaMirona , utilizator 18:26, 16 Februarie 2013
Dumneavoastra ati instrainat un bun care nu va apartinea. Aveati acest drept in urma efectuarii succesiunii dupa tatal dumneavoastra. Din ceea ce spuneti, motocicleta este inregistrata la organul fiscal pe numele tatalui dumneavoastra.
Va sugerez sa mergeti la organul fiscal cu o copie dupa certificatul de deces al tatalui dumneavoastra dovedindu-le decesul acestuia. Nu aveti nici un fel de calitate sa cereti radierea motocicletei din evidenta fiscala a tatalui, pana nu faceti succesiunea.
La momentul cand am vandut motocicleta nu aveam succesiunea facuta, dar am facut-o mai tarziu si este trecuta si motocicleta. Sa inteleg ca trebuie sa clarific lucrurile mai intai la primarie dupa care sa fac demersurile necesare radierii, fiindca la primarie eu cand platesc impozitul il platesc tot in numele tatalui meu, deci este tot el inregistrat acolo.
Mentionez ca cei de la primarie stiu de decesul tatalui meu si au si copie dupa certificatul de deces, dar mie mi-au spus ca lucrurile pot ramane si asa , adica sa ramana inregistrate pe numele lui. Nu m-am gandit ca o sa ma lovesc de asa ceva la vremea aceea.

In baza certificatului de mostenitor inscrieti-va motocicleta pe numele dumneavoastra la organul fiscal, respectiv radiati-o din evidenta tatalui, dupa care cu actul de vanzare radiati-o din evidenta dumneavoastra.
Cei de la primarie au gresit, o persoana decedata nu poate avea un bun inregistrat in evidenta sa.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Sper sa rezolv.
O zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. numele meu este cristian. am si eu o problema si sper sa ... Petru-Cristian Petru-Cristian Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa gasesc o rezolvare. De vreo 2 ani (2021) am achizitionat o motocicleta cu tot cu acte (carte, ... (vezi toată discuția)
Impozit pt mijloc de transport-persoana decedata ContSters280284 ContSters280284 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 4 ani. In primele luni dupa deces am dezbatut succesiunea in urma ... (vezi toată discuția)