avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare salarii restante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare salarii restante

Buna seara,

Am lucrat la o companie ce nu si-a achitat obligatiile salariale catre mine si colegii timp de 3 luni. firma a intrat in insolventa iar confirm unei decizii iesite in 09.12.2012 era precizata plata salariilor restante in termen de 3 luni. acum am inteles ca firma si-a declarat falimentul. cum putem, eu si colegii mei, proceda intr-o astfel de situatie sa ne recuperam acesti bani? sau macar o parte din ei?

va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 24 Februarie 2013
Dupa cum comunicati termenul deciziei de plata a salariilor restante, inca nu au trecut 3 luni. Daca doriti sa cunoasteti mai multe amanunte cu privire la efectuarea platilor luati legatura cu administratorul / lichidatorul judiciar.
da, nu au trecut cele 3 luni, in schimb firma si-a declarat falimentul in acest timp. Intrebarea era ce pot sa fac in aceasta situatie, ca administratorii nu sunt de gasit, adica o actiune ce o pot incepe eu in recuperarea acestor bani, ca intrebari am adresat catre toata firma si nu am ajuns nicaieri.
Asa cum a spus si dl Lucian Huzum, trebuie sa luati legatura cu ADMINISTRATORUL JUDICIAR sau LICHIDATORUL JUDICIAR (care este numit de judecatorul sindic), nu cu administratorul firmei.
Daca intr-adevar s-a deschis procedura falimentului, aceasta s-a facut intr-o sedinta de judecata la tribunal.
Succes
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
BogdanNick, utilizator
intrebarea era cu totul alta! cum imi pot recupera salariile neplatite? credeam ca ideea acestui site este de a ajuta. am inteles ca trebuie ca eu si colegii mei sa depunem niste documente pentru a ne recupera acesti bani. credeam ca este posibil sa primesc un raspuns ce ma va ajuta aici, dar se pare ca nimeni nu reuseste sa inteleaga intrebarea. va multumesc pentru efortul depus,
Cred ca este o neintelegere la mijloc.
In prima postare dumneavoastra scrieti "...iar confirm unei decizii iesite in 09.12.2012 era precizata plata salariilor restante in termen de 3 luni", dupa care scrieti ca societatea a intrat in faliment.
Vi s-a indicat sa va adresati administratorului judiciar / lichidatorului judiciar pentru a afla aspecte cu privire la plata salariilor restante. Acesta este in masura sa va precizeze cum se va efectua plata acestora. Cu regretele de rigoare, dar nu indicati in nici o postare ca ati incercat sa luati legatura cu administratorul / lichidatorul judiciar asa cum v-am sugerat.
Da, ideea acestui site este de a va ajuta prin a va oferi idei si opinii pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra, dar nu putem si nu avem calitatea sa intervenim in numele dumneavoastra. Noi va oferim calea, dumneavoastra alegeti si puneti in aplicare.


Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale restante roxi1379 roxi1379 Revin cu inca o intrebare, daca mi se desface contractul de munca prin restructurarea locului de munca, imi voi mai recupera drepturile salariale restante. ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale mafoame mafoame am fost disponibilizat in iunuie2014,in noiembrie 2014 firma a intrat in insolventa. cum pot recupera cele 4 salarii restante de la firma? Cele 4 salarii ... (vezi toată discuția)
Creante salariale iulia111 iulia111 Buna ziua, ce se poate face in situatia aceasta: - societatea angajatoare a intrat in faliment, - am ramas angajat si dupa intrarea societatii in ... (vezi toată discuția)