avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale restante

Revin cu inca o intrebare, daca mi se desface contractul de munca prin restructurarea locului de munca, imi voi mai recupera drepturile salariale restante. Mentionez ca firma este in procedura de faliment, si ma intereseaza daca voi fi inscrisa automat la masa credala de catre lichidator, sau trebuie sa fac o cerere in acst sens? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 11 Septembrie 2010
Trimiteti o adresa lichidatorului in care solicitati drepturile salariale restante.
in mod normal ar trebui sa fiti luat in evidentele sale in mod automat dar pentru siguranta dumneavoastra mergeti si vorbiti personal cu persoana desemnata de judecator
Vreau sa plec de la actualul loc de munca si as vrea sa ma asigur ca imi primesc drepturile salariale. Angajatorul are deja restante salariale, iar situatia aceasta nu este numai a mea, ci a 90% din personal. Nici contract de munca nu am incheiat, angajatorul ducandu-ma cu vorba, ba ca sunt studenta si nu nu ma poate baga la full time, ba ca nu am domiciliul in Bucuresti si nu stiu ce...in fine. Acum am auzit prin firma (un restaurant) ca ar vrea sa scape de mine, desi nu exista motive intemeiate, poate doar faptul ca imi datoreaza deja aproape 2 salarii. Unde sa reclam si cum sa procedez.
ar trebui sa mergi la ITM sa depui o plangere pentru munca la negru si neplata salariilor, si asta urgent
In CCM unic la nivel national se prevede:

Art. 48. - (1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.
(2) În caz de faliment sau lichidare judiciară, salariaţii au calitatea de creditori privilegiaţi, iar drepturile lor băneşti constituie creanţe privilegiate, urmând să fie plătite integral, înainte de a-şi revendica cota-parte ceilalţi creditori.

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce este obligat angajatorul sa-mi plateasca in cazul inceperii procedurii de faliment? alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Situatia financiara a societatii la care lucrez este extrem de critica si se zvoneste ca ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor IRINA ANGELA IRINA ANGELA Daca o societate nu plateste salariatii cateva luni de zile si apoi se inchide ( probabil se va declara falimentara, avand multe datorii) , salariatii au ... (vezi toată discuția)