avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INTRODUCEREA ALTOR PERSOANE IN PROCESUL PENAL IN ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INTRODUCEREA ALTOR PERSOANE IN PROCESUL PENAL IN CALITATE DE PARTI RESPONSABILE CIVILMENTE

Deoarece astazi s-a adeverit zicala \"2 juristi si 3 pareri\", am decis sa supun un subiect dezbaterilor pe forumul avocatnet.
incadrare juridica : vatamare corporala din culpa, art.184,alin2 si 4(125 -130 zile de ingrijiri)
invinuit : un angajat al unei SC, care conducea un bus al societatii, insa masina purta inca numere de Germania, cu asigurare facut in Germania
parte vatamata : o fetita de 11 ani, cu probleme psihice(nu stiu inca exxact, un retard, deoarece e in clasa I!!). Era in ziua de luni, 3.03.2008, la ora 11.15.
fetita nu se asigura, alearga de pe partea stanga a carosabilului, spre dreapta, soferul o zareste doar cu coada ochiului si o acroseaza cu oglinda de pe partea stanga.locul pe unde a traversat era la aprox. 50 m de trecerea de pietoni.
Expertiza auto - concluzii- accidentul putea fi evitat, daca fetita se asigura si nu traversa prin loc nepermis, iar soferul auto ar fi avut viteza legala- max 50- si nu 83km/h , cum a stabilit expertul ca avea, dupa urmele de franare.
intrebari:
1)in ce temei pot introduce in cauza invatatorul in calitate de parte responsabila civilmente, daca este posibil, cum formulez cererea?(precizez ca invatatorul a fost sanctionat disciplinar de directorul scolii/inspectorat- informatie inca neverificata)
2)asiguratorul- parte responsabila civilmente- sau calitate de asigurator(asigurare RCA)?
3)firma unde era angajat invinuitul- parte responsabila civilmente?
Sunt dispusa sa primesc si \"suturi\"pe care le voi considera\"un pas inainte\", deoarecce discutiile cu alti colegi m-au bulversat. va multumesc si astept sa aud si alte pareri.Cu respect, a dvs colega Lorela U
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:20, 23 Februarie 2009
depinde daca aceast accident s-a petrecut in timpul orelor.daca nu,nu se cheama profesorul,doar parintii.numai ca e foarte greu de stors bani de la parintii unui copil aflat intr-o astfel e situatie
in primul rand cred ca problemele expuse tin de civil si nu de penal, chiar daca se desfasoara in cadrul procesului penal

1 depinde de situatie... da. / nu inteleg intrebarea:-/ O fundamentezi pe raspunderea institutorilor (oricum, inutil din punctul meu de vedere cu exceptia faptului cand profu` a primit o mostenire grasa:yes:)
2 Nu, parerea mea e ca ii chemi in garantien (evident cu o cerere de chemare in garantie)
3 firma raspunde solidar (sau in solidum - depinde de opinii) (sunt aproape convins ca sunt indeplinite conditiile raspunderii)

@beatrix s
cred ca problema e exact invers. Familia doreste sa primeasca bani de la cineva
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
dorians, utilizator
Asiguratorul oricum este chemat in acest proces.
In legatura cu celelalte persoane: parerea mea este ca institutorul n-are ce cauta aici in procesul penal iar firma da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a adus la cunostinta ca parte vatamata in dosarul penal ... Alina Avila Alina Avila Mi s-a adus la cunostiinta ca parte vatamata in dosarul penal ca pot introduce in dosarul penal persoana responsabila civilmente Imi puteti spune daca este ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters274040 ContSters274040 Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima. Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi ... (vezi toată discuția)