avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in masa succesorala?mai mentionez ca acel pamant nu este inscris in anexa 23 si 24 pe numele sotului. cum as putea eu ca sotie sa-l cer.noi nu avem copii dar sotul decedat are o sora vitrega dupa tata iar acel pamant despre care va spun este de la bunica din partea mamei ambele decedate si ele.va multumesc
Cel mai recent răspuns: BoangherMihaela , utilizator 13:07, 20 Februarie 2013
explica situatia de fapt mai clar si mai in detaliu pentru a primi un raspuns
Nu veti putea include terenul in masa succesorala a sotului, daca acesta nu il avea in patrimoniu, cu acte legale, la data decesului.

Pentru a-l avea cu acte legale trebuia deschisa succesiunea dupa bunica lui. Daca aceasta nu a fost facuta in timpul vietii, ar trebui facuta acum, cu conditia sa nu vi se opuna decaderea din dreptul de aaccepta succesiunea bunicii.
sotia supravietuitoare nu are vocatie succesorala la succesiunea bunicii sotului defunct. doar sora defunctului ar putea dezbate succesiunea dupa bunica materna .
va multumesc pt raspuns.
buna ziua.mi-ati fost de mare ajutor pana acum si va rog sa ma sfatuiti in continuare. tata a decedat,am dezbatut succesiunea si fiecare si-a luat dreptul (mama,eu si fratele ).a decedat si mama,eu am cf de mostenitor pt ca sant sg fica,fratele fiind doar dupa tata. acum a decedat si fratele dupa care dezbatem succesiunea el neavand copii si a locuit la bloc cu sotia lui.aceasta masa succesorala care o dezbatem dupa frate nu are legatura cu casa parinteasca in care locuiesc si dupa care s-au dezbatut toate succesiunile eu ramanand sg in viata?ce trebuie sa fac pt a trece totul pe numele meu? nu stiu daca m-am facut inteleasa. va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune adrian444 adrian444 buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)