buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in masa succesorala?mai mentionez ca acel pamant nu este inscris in anexa 23 si 24 pe numele sotului. cum as putea eu ca sotie sa-l cer.noi nu avem copii dar sotul decedat are o sora vitrega dupa tata iar acel pamant despre care va spun este de la bunica din partea mamei ambele decedate si ele.va multumesc
Din cele ce ati mentionat eu inteleg ca deja sunteti unica mostenitoare a casei parintesti, daca spuneti ca ati dezbatut succesiunea dupa parinti. In aceste conditii, va trebui s amergeti la curca financiara cu certificatele de mostenitor si sa faceti rol pentru imobil cota de proprietate 100 % pt dvs.
La fel si la cadastru, daca nu s-a ocupat notarul la care ati dezbatut succesiunea.
Succesiune
adrian444
buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare ... (vezi toată discuția)